Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Soylu Otel arasında hayata geçirilecek olan ‘Yıldız Artar, Cazibe Artar' Projesinin tanıtım toplantısına katıldı. Soylu Otel'in toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yılmaz, Soylu Otel'in açıldığı günden bu güne kadar ki başarısı inanılmaz bir başarıdır ve bu konuda kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Soylu Otel arasında hayata geçirilecek olan ‘Yıldız Artar, Cazibe Artar' Projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Soylu Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, daire müdürleri, otel sahibi ve çalışanları ile davetliler katıldı.

“Çok proje üretmemiz lazım”

Toplantıda konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nda Bolu olarak büyük bir ağırlıkları bulunduğunu ve bunun Bolu için önemli olduğunu belirterek; İş adamlarımızı kutluyoruz ve onların önünü açabilmemiz içinde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nda bir ağırlığımız bulunuyor. Bu sebeple çok proje üretmemiz lazım ve iyi projeler üretmemiz lazım. Bunun için Belediyemiz, Kalkınma Ajansımız, Valiliğimiz ve Ticaret ve Sanayi Odamızın içerisinde bir proje bölümü oluşturduk. Biz istiyoruz ki Kalkınma Ajansı'ndan Bolu olarak aslan payını biz alalım. Az öncede belirttiğim gibi bu aslan payını alabilmemiz içinde çok proje üretmemiz lazım. Eğer Soylu Otel bir proje üretmeseydi böyle güzel bir imkana kavuşamayacaktı. Sadece turizm alanın da değil birçok alanda yapılan projelere Kalkınma Ajansı tarafından destekler veriliyor. Ayrıca bu desteklerde her geçen yıl artıyor” dedi.

“Birlikteliğimiz tam sağlarsak daha büyük adımlarla geleceğe yürürüz”

“İlimiz turizm, spor ve üniversite kenti olacak. Çünkü Allah bize böylesine güzel bir doğa vermiş ve bizimde bu doğayı bozmamamız, bozdurmamamız lazım. Herkes bunu kabul etmeli ve şu anda Bolumuzda tüm kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız Bolu'nun turizm, spor ve üniversite kenti olması konusunda anlaşmış ve birlikte hareket eder hale gelmiş durumda. Bu çok önemli bir şey çünkü böyle bir birliktelik içerisinde ileriye doğru emin adımlarla yürüyebiliriz. Tabi turizm kenti olabilmemiz için de birlikte yürümemiz gereken uzunca bir yolumuz var. Örnek olarak Bolumuz sıcak su kaynakları açısından baktığımızda Türkiye'deki en zengin kaynaklara sahip bir il ama biz bu konuda hamam kültürünü bir türlü aşamamışız. Bu konuda daha yeni yeni Taşkesti ve Mudurnu mesafe alıyor. Narven başladı Allah'a şükür. Termal kaynak turizmi açısından şu anda bunlar var ve inşallah artarak devam edecek. Tabi biz hep Karaçayır'da bir planlama yaptık diyoruz. Bu planlama içerisinde bir Olimpiyatta yapılan tüm spor branşlarının burada yer alacağını söylüyoruz fakat buna sahip çıkan olmuyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bile ne yapılıyor burada diye bir kez incelediğini bile düşünmüyorum. İnşallah bunlara birlikte sahip çıktığımız zaman daha büyük yol alacağız ve buna inanıyorum”

“Köroğlu'nu önce biz sahiplenmeliyiz”

“Daha yeni bir Köroğlu Festivali yaptık ve bu festivale Bolu'nun ilgisi nedir diye baktığımda sadece eğlence kısmına ilgi duyulduğunu görüyorum. Ama üniversitede bilimsel bir toplantı yapıyoruz katılan sayısı 50 kişiyi geçmiyor. Üniversitenin bilim adamı sayısı 1.000 ise, birçok çalışan memurumuz ve hatta 25 bin öğrencimiz var olmasına rağmen bu bilimsel toplantıya 5 kişi geliyor ise bu konuda büyük bir sıkıntımız var demektir. Hâlbuki bu festival ne diye baktığımızda; biz bu festivali Bolu'nun adını dünyaya taşımak, Bolu'yu marka şehir yapmak ve özellikle Türk dünyası ile kucaklaşmak için yapıyoruz. Bir diğer amacımız da Köroğlu'nu tüm dünyaya tanıtmak. Ama Köroğlu'nun biz bile çok iyi farkında değiliz. Böyle bir festivalle Köroğlu'nu ilk önce biz sahiplenmeliyiz”

“Soylu Otel'in başarısı inanılmaz bir başarıdır”

“Soylu Otel yapıldığı zaman ilk olarak bazı tereddütlerim vardı ve oteli açan arkadaşımız için çok dualar ettim çünkü kendisini iyi tanıyorum. Şu anda baktığımızda ise oteller için %60 doluluk oranı çok iyi bir orandır ve Soylu Otel'in bugün geldiği noktada aylık doluluk oranı %85 ise bu inanılmaz bir başarıdır. Bu konuda otel sahibimizi ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum”