Sebenli Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yardıma muhtaç öğrenciler yararına Termal Otel'de yemek düzenlendi.
Yerel sanatçı Fatih Acar'ın sahne aldığı bir programda kadınlar doyasıya eğlenirken kadınlar günün hanımlar, bir gün değil her gün kutlanması gerektiğinin mesajını verdiler. Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağında ev sahipliği yaptığı programa eşi Güler Yılmaz ile katılan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bütün hanımların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum ”dedi.
Sebenli Kadınlar Derneği Başkanı Resmiye Kahruman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün senede bir gün yapılan kutlamalarla geçiştirilmemesi gerektiğini belirterek, 8 Mart'a anlam katan 129 can her gün hatırlanmalı unutulmamalıdır. Kadınlar bugününü kutlayıp kendi haklarına sahip çıktığı gibi erkeklerde kadınlarımıza sahip çıkmalıdır. Biz kadına şiddete hayır diyoruz ve kadına el kaldıran erkekleri kınıyoruz. Tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum” dedi.
Başkan Yılmaz ise kadına yönelik şiddeti kınadığını belirterek cennetin anaların ayakları altında olduğuna inanan bir toplumun fertleri olarak bu tip olayların yaşanmaması gerektiğini söyledi. Başkan Yılmaz, konuşmasında Bolu Belediyesi olarak kadın istihdam projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayarak, Kadınlarımız için daha yaşanılası bir toplum temenni ediyor.8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadınlarımızın gününü kutluyor ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın konuşması uzun süre ayakta alkışlandı. Programın sonunda Başkan Yılmaz, bilgisayar kursunu başarı ile tamamlayan bayanlara sertifikalarını takdim etti.