Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Seben'de inşa edilen evlerin kura çekimine katıldı. Yılmaz kura çekimi öncesinde yaptığı konuşmasında, hak sahibi vatandaşlara yeni evlerinde sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini diledi.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Seben'de inşa edilen 96 adet konutun kura çekimi gerçekleştirildi. Seben Belediyesi M. Zeki Güneş Kapalı Spor ve Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Kaymakamı Alper Balcı, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, Ak Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, hak sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kura çekiminden önce yaptığı konuşmada hak sahibi vatandaşlara yeni evlerinde sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini dileyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Seben'den ayrılalı çok zaman oldu ama sizlerin duaları ve desteği ile şu anda Bolu'da Belediye Başkanlığı yapıyorum. Seben Belediye Başkanımız Allah razı olsun beklentimizin üzerinde bir gayret göstererek Seben'i geleceğe taşımak için çalışıyor. 1970 yılında Seben'in nüfusu 3 bindi ve şu anda da 3 bin ise eğer bir sıkıntı var demektir ve bu sıkıntıyı hep beraber aşmak zorundayız. Allah nasip ederse ilerleyen zamanlarda üniversitenin Seben'de 4 yıllık bir fakültesi olacak ve bunun altyapısı ciddi anlamda oluşturuldu. Bu konuda hem milletvekillerimize hem de il başkanımıza teşekkür ederken bu işi baştan sona gayretle takip eden Seben Belediye Başkanımızı da kutluyorum. En büyük sıkıntımız yolumuz ve yolumuzun Nallıhan tarafı hemen hemen toparlandı. İnşallah Bolu tarafı da tamamlandığı zaman ve üniversitenin 4 yıllık fakültesi açıldığı zaman Seben'den Bolu'ya ya da dışarılara göç azalacaktır. Bütün amacımız da zaten Sebenli'nin Seben'de kalmasını sağlamak. Seben'in göç vermesi değil göç alması için bütün gayretlerimiz sürüyor. Sıcak su kaynaklarımızı tam anlamıyla daha gerçekleştirmiş değiliz ama inşallah yine Seben Belediye Başkanımızın bu konu ile ilgili çok yoğun çalışmaları var. Bu konuda bizde Bolu'da üzerimize düşen görevi yerine getiriyor ve sizden aldığımız güvenle ve destekle Bolumuzu da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde bütün ilçeleri ile beraber son derece gelişmiş bir Bolu'yu hem Türkiye'nin hem de dünyanın gündemine getireceğimizi ifade ediyorum. Ayrıca şu anda Seben'de modern ev tipine geçiliyor ve artık kaloriferli, asansörlü evlerde oturabilecek hemşerilerimize bu evlerde uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Şu anda burada kura çekimi için toplandık ve bazılarımız ben iyi kura çektim ya da ben kötü kura çektim diyebilir. Ama bu binaların en iyisi de en kötüsü de aynı standartlarda olduğu için bir sorun olabileceğini düşünmüyorum. Şimdiden hak sahibi hemşerilerimize evleri hayırlı olsun.” dedi.
Konuşmalarında ardından kura çekimine geçildi ve ilk kuraları Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Kaymakamı Alper Balcı, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili ve Ak Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın çekti. Daha sonra çekilen kuralar sonucu evleri belirlenen hak sahipleri ile fotoğraf çektiren protokol üyeleri vatandaşlara hayırlı olsun dileklerinde bulundu.