Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın aylık olağan meclis toplantısına katılarak Bolu Belediyesi'nin çalışmaları hakkında görsel bir sunum eşliğinde bilgiler verdi.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen sunuma Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu ve oda yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Programda ilk olarak Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu tarafından odanın yürüttüğü faaliyetlerle ilgili yönetim kurulu üyelerine bilgiler verildi.
Oda Başkanı Semercioğlu'nun konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana Bolu Belediyesi'nde hayata geçirerek vatandaşların hizmetine sunduğu projeler ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.
“Şebekemizi tamamen yeniledik”
Konuşmasına mübarek Mevlit Kandili dolayısıyla tüm İslam aleminin ve salonda bulunanların kandilini kutlayarak başlayan Başkan Yılmaz, Belediye Başkanı olduğumda içme suyunu yer altındaki kuyulardan çekiyorduk ve Çaygökpınar'dan gelen suyla birleştirip şehre veriyorduk. İlk olarak suyla ilgili Gölköy Barajı'nı devreye geçirmek için çalışmalara başladık. Önce temiz su arıtma tesisi projesine başladık. Ana isale hattını Gölköy'den pompalarla basarak arıtmaya, oradan da şehre veriyoruz. Bizden önce üç bin tonluk Bolu'nun deposu varken şu anda sadece temiz su arıtma bölgesinde 7 bin ton, aşağısında 17 bin ton ve 3 bin tonda ilave deposu var. Temiz su arıtma tesisi devreye girdikten sonra ölçümleri de koyduk ve baktık ki şehre verdiğimiz suyun %57'si kayıp. Bunun önüne geçebilmek için şebekemizi yenilemeye karar verdik ve sıfırdan bir içme suyu şebekesi çektik. İkinci olarak 81 tane çeşmeye dağılan kökez suyu şebekemiz var. Üçüncü şebekemiz ise Avrupa da düşüncesi olan, Türkiye'de ise hiçbir ilimizde olmayan kullanma suyu şebekesi çektik. Bu suyu da park ve bahçelerimizi, ağaçlarımızı, itfaiyemizin ihtiyaçlarını karşılamada ve camilerimizin tuvaletlerinde kullanacağız. Birde yağmur suyu ile kanalizasyon suyunu tamamen ayırıyoruz. Bu çalışmayla da yağmur yağdığı zaman meydana gelen taşkınların önüne geçmiş olacağız” dedi.
“Sanayi olan yerlere ayrı hat döşedik”
Katılımcılara kolektör hattı çalışmaları ile ilgilide bilgiler veren Başkan Yılmaz, Kanalizasyon olarak sadece şehir bünyesinde ki çalışmalarla yetinmedik. Bolu'dan Abant'a kadar gittik. Bolu'dan Tepe Karakolu'na kadar ulaştık. Yine Bolu'dan Bolu Dağı Polis Evi'ne kadar olan bölüme kadar gittik. Sanayi olan yerlerde ayrı hat döşedik. Biz bu çalışmaları yaparken büyüksuda artık yüzülebilecek, balık tutulabilecek değimimizde birileri tarafından dalga geçilmişti bizimle. Şu anda geldiğimiz nokta olarak büyüksu da balık tutabilir ve yüzebilirsiniz” diye konuştu.
İmar planlarını uygun hale getirmeye çalışıyoruz”
Konuşmasında şehirde imar şablonunu oturtturmak içinde ciddi çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Yılmaz, Mevcut imar planlarını her yerde uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca Bolu'yu da İzzet Baysal Caddesi'nden bağımsız hale getirmeye çalışıyoruz. Burada başlattığımız çalışmalarla İzzet Baysal Caddesi son şeklini alıyor. Kent Meydanı'nın da ihalesi yapıldı. İnşallah bu yılsonuna kadar herkesin beğeneceği bir yer haline dönüşecek. Kültür Park projesi ile de tüm dünyanın en büyük problemlerinden bir tanesi olan otopark problemini çözeceğiz. Yılsonuna kadar bitirmeyi düşündüğümüz proje ile birlikte bin araçlık otoparkımız olmuş olacak” diye belirtti.