Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Paşaköy Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.
Paşaköy Konağı'nda gerçekleşen buluşmaya Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Muzaffer Zengin, İsmail Yamantürk, Haluk İnceler, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erol Özak ve ilçe yönetimi, belediye daire başkanları ve Paşaköy Mahallesi sakinleri katıldı.
“Bolu'nun girişi Paşaköy'den olacak”
Mahalle toplantıları kapsamında gerçekleşen programda mahalle sakinlerine Bolu Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler ve devam etmekte olan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Paşaköy Mahallesi Bolu için çok önemli bir konumda. Bu mahalle geçmişte Ankara, İstanbul yolunun geçtiği bir yoldu. Yani Ankara ve İstanbul araçları buradan geçiyordu. Biz ise yine Paşaköy'ü bir cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Bu kapsamda burayı Bolu'nun girişi yapıyoruz. Terminali de, köprülü kavşağı da buraya yaparken bunu planladık. Bolu'ya artık terminal vasıtasıyla gelen yolcuların Bolu'ya girişleri bu cadde vasıtasıyla olacak. Onun için bu yolu 30 metreye çıkarttık ki bu yol gelecekte Bolu'nun yükünü kaldırsın, ticari merkez olsun ve çehresi değişsin bütün amacımız bu. Bolu önümüzdeki dönem batıya doğru gelişecek, üniversite ile birleşecek. Burası ise merkez olacak” dedi.
“Kazanan Bolu olacak”
Konuşmasına 50 yıl sonrasının Bolu'sunu bu günden inşa etmeye çalıştıklarını vurgulayarak devam eden Başkan Yılmaz, Biz bu çalışmaları geleceğin Bolu'sunu düşünerek yapıyoruz. Belki biz de görmeyeceğiz ama geleceğimiz olan bugünün gençleri daha rahat ve konforlu bir Bolu'da yaşasınlar. Bu çalışmaları yürütürken halkımızdan da büyük destek alıyoruz. Halkımız bu desteği verdiği müddetçe de biz durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Allah nasip ederse Çivril'in karşısından D-100'ü aşağıya doğru almaya başladık. Şu anda ise kantara kadar indik. Artık Bolu büyük düşünmek zorunda. Büyük düşünecek ve büyük hizmetlere kavuşacak. Çünkü ilimiz ve insanımız buna fazlasıyla layık. Belediyenin yaptığı çalışmalara bu kadar destek veren bir halkı başka bir yerde göremezsiniz. Biz de Bolu'yu büyük düşünmeye doğru itiyoruz. Dün yapılanlar ile bu gün yapılanlar arasında ki farkı halkımız ayırt edebiliyor. Bu konuda başlattığımız çalışmalar bundan sonra da artarak devam edecek. Evet, bu çalışmalar olurken çok sıkıntılar çekildi. Çalışmalarımız kapsamında alt yapıyla ilgili içme suyu hattını komple değiştirdik. Yağmur suyu ile kanalizasyon suyunu da birbirinden tamamen ayırdık. Avrupa'da bile olmayan kullanma suyu şebekesi çektik. Bir de doğal gaz çalışmaları devam etti. Elektrik ve telefon hatları çalışmaları derken şehirde kazılmadık yer bırakmadık. Biz bu çalışmaları yaparken önümüz seçim demeyip önceliğimiz Bolu dedik. En fazla bu çalışmaları yaparken bize kızan vatandaşlarımız tekrar bizi seçmezler ama kazanan Bolu olur. Amacımız Bolu'yu yaşanabilir en güzel kent yapmak. Bu yolda bazen gözü kara hareket edebiliyoruz. Ama ben her zaman şunu söylüyorum Bolu halkının verdiği bu desteği bir başka yerde bulamam ve bu desteğe de layık olmaya çalışıyorum. Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde bu çalışmalarımız biraz daha toparlanmış olacak. Şu anda Kent Meydanı, İzzet Baysal Caddesi ve Kültür Park projelerimiz devam ettiği için araç trafiği açısından bazı sıkıntılar yaşanacak ama bu çalışmaları kısa sürede toparlayacak ve daha modern bir Bolu'da hep beraber yaşayacağız” dedi.
Başkan Yılmaz konuşmaların ardından mahalle sakinlerinden gelen istek ve şikayetleri de dinleyerek gerekli birimlere talimatlar verdi