Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'da bulunan 43 mahallenin muhtarları ile bir araya geldi. BOBES Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, Bolu Belediyesi'nin mahallelerde yaptığı çalışmalarda o mahalle muhtarının işin başında durması ve o işi sahiplenmesi sebebiyle son derece mutluluk duyduklarını belirterek öncelikle bu sebeple tüm muhtarlara teşekkür ettiğini söyledi.

Başkan Yılmaz ayrıca, Bolu Belediyesi'nin tarımsal anlamda ve daha birçok konuda yaptığı çalışmalarını muhtarlara anlatarak, önümüzdeki Ramazan ayında geçen yıl olduğu gibi her mahallede bir iftar yemeği düzenlemek istediklerini belirtti. Bu şekilde iftar yemeklerinin daha verimli olduğunu ve bunun kendi fikri olduğunu söyleyen Yılmaz, konu ile ilgili kararı mahallelerde yaşayan halkın ve muhtarların vereceğini söyledi. Bolu'da bulunan 43 adet mahallenin tamamının muhtarları ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz öğlen yemeğinde bir araya geldi. Yemekte muhtarlarla sohbet eden ve onlardan gelen bazı istek ve temennileri dinleyen Başkan Yılmaz yaptığı konuşmasında öncelikle muhtarlara teşekkür ederek;

“HALKIN GÖNLÜNÜ KAZANMAK, BİR ONURDUR”

“Çalışmalarımızın hem yönlendiricisi hem risklerin azaltıcısı hem de bu çalışmaların çevreye duyurulması konusunda en büyük desteğimiz olan çok değerli muhtarlarımız. Belediye olarak hangi mahallede bir çalışma yaparsak yaptığımız o çalışmalarda muhtarlarımız hem işin başında o işin yönlendiricisi hem kontrol edicisi olarak çok önemli bir görev üstleniyorlar. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar hangi mahallede ise o mahalle muhtarımız o çalışma yerine ilk defa gelen ve bir eksiklik var ise bizleri uyaran kısaca işin daha düzgün yapılmasını sağlamak kişi oluyor. Eğer üçüncü dönemdir Bolu Belediye Başkanlığına layık görülüyorsam ki bunu seçimlerden önce de söylemiştim; bunda sizin katkınız ve desteğiniz çok önemlidir. Zaten sizlerin de o çalışmalarda payınız büyük olduğu için ve özveri ile sizlerde çalıştığınız için birçoğunuz benin gibi üçüncü dönemdir halkımızın desteğini alarak seçiliyorsunuz. Tekrar seçilmiş olmak büyük bir onur ve halkın gönlünü kazanmak çok daha büyük bir onurdur” dedi.

“İSTİKRARIMIZ BOZULMAZ VE DAHA ÇOK İŞLER YAPARIZ”

Konuşmasının devamında ülke istikrarının belediyenin gelirlerine doğrudan etki ettiğini ve ülkenin istikrarınız son derece önemli olduğunu belirten Yılmaz; Şu anda havalar açıldı ve yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Tabi hedeflediğimiz çalışmaları toparlamak için de oldukça gayretliyiz. Yeni bir seçim sürecine giriyoruz ama bizim hiçbir çalışmamızın seçimle alakalı olmadığını bu geçtiğimiz 11 yıllık süre içerisinde anlamışsınızdır. Bu seçim sürecinde de böyle bir çalışmamız olmayacak. Ama seçimlerin hemen ardından seçimsiz bir 4 yıla gireceğiz. Eğer Türkiye istikrarı yakalarsa ki buna inancım sonsuz, önümüzdeki dört yıl inşa açısından çok çok önemli bir dönem. İstikrar sağlanırsa sözünden kastım da şu; biliyorsunuz belediyelerin üçte bir gelirleri Ankara'dan merkezi hükümetten kişi sayısına göre gelir. Ve bu gelirler süreklilik arz eden gelirlerdir. Fakat bu gelirler Türkiye'nin gelirleri ile eş değerdir. Eğer Türkiye ekonomisi büyüyor ise bize çok para gelir küçülüyor ise bize az para gelir. Sistem bu şekilde kurulmuş ve bunun için istikrarlı bir yapı devam ederse ki buna yürekten inanıyorum, Bolu olarak artarak devam eden bir gelire sahip oluruz. Şunu da söylemek gerekirse geçirdiğim 11 yıl içerisinde belediyemize gelen paralar sürekli artmıştır bunun da sebebi Türkiye ekonomisinin sürekli büyümesinden kaynaklanmaktadır. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde bu gelirler daha fazla büyük ve Ankara'dan alacağımız kaynaklar daha da büyük ve birlikte daha fazla işler yapma şansını sağlarız” diye konuştu

“ÇALIŞMAYI SAHİPLENMESİ BİZİ MUTLU EDİYOR”

“Doğalgaz çalışmalarını da bu sene artık toparlamak istiyoruz. Onun ardından da yeni mahalle olan köylerde de doğalgaz işine artık girmek istiyoruz. Tabi alt yapı çalışmalarını da artık adım adım neticelendirmek istiyoruz. Bu konuda çalışılan yerlerde mutlaka hatalar ve eksiklikler olacaktır. Hiçbir şey yapmazsanız ne hatanız olur ne de eksiklikleriniz olur. Tabi biz her yerde birçok iş üzerinde çalıştığımız için bazı hatalarımız olabiliyor. Bu konularda kendi mahallenizde Bolu Belediyesi bir çalışmaya başladığı an işin başında durmanız ve o işe son derece ilgili olmanız bizleri gerçekten mutlu etmektedir. Sizlerden bugüne kadar gösterdiğiniz bu gayreti devamlı göstermenizi istiyorum. Zaten bu güne kadar biz mahallelerde çalışırken o mahalle muhtarlarının heyecanını gözlerinden anladığım için bu konuda sizlere zaten sonuna kadar güveniyorum”

“TARIMIN GELİŞİMİ KONUSUNDA DA ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

“Biliyorsunuz Bolu'da yakın köylerden oluşan bir şehir ve biz böyle bir yapıyı modern bir şehre dönüştürmek için büyük bir gayret içerisindeyiz. Ama birçok mahallemizde hala ziraat ve hayvancılık yapılıyor. Biz ise bu konularda kimsenin kimseye zararı olmayacak şekilde herkese destek olmaya çalışıyoruz. Bolu merkezde sadece buğday ve patates yetişiyor ama bu sene Allah nasip ederse karpuz ve kabak yetiştirme konusundaki gayretlerimizi sizlerle ve halkımızla birlikte paylaşacağız ve bu yeni ürünlerin üretimine hep beraber başlayacağız. Başarılı olabilirsek sizler vasıtasıyla tüm vatandaşlarımıza bakın bu iş daha karlı gelin bunu üretin diyeceğiz. Karpuz Bolu'da son sezon çıkıyor ve bu sezonlarda sıcak bölgelere o karpuzu gönderebilirsek çok fazla kar sağlamış oluruz diye düşünüyoruz. Kabak zaten problemsiz bir üründür. Bu işlerden anlayan insanlar bizim Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile bağlantıya geçip orada bizleri yönlendirip bilgilendirebilir. Ayrıca her doğan çocuk için Bolu'da bir meyve ağacı dikiyoruz. Takriben yılda 3500-4000 meyve ağacı dikiyoruz. Önceden şeftali ve elma ağacı dikerken şimdi daha çok uzun ömürlü olan fındık, kestane, ceviz gibi ağaçları dikiyoruz. Dolayısıyla bu ağaçları dikmemizin sebebi hem uzun ömürlü olmaları hem de değerli olmalarıdır. Bu ağaçların şimdiki sahibi çocuklar torunlarına bile bu ağaçları gösterebilecek. Aynı yerde şu anda ağaçlar küçük olduğu altlarında karpuz yetiştiriyoruz. Bir diğer bahçemizde Gen Bahçemiz ve bu bahçede Bolu'ya özel bitkiler yer almaktadır. Oldu ki Allah göstermesin bir kıtlıkla felaketle karşılaştık bunlar bizim gen bahçesinde korunan ürünler olacak. Şu anda ağaçlarla uğraşıyoruz ama sebze ve meyvelere de geçeceğiz. Amacımız örnek olabilmek ve değerlerimize sahip çıkabilmek”

“HER MAHALLEDE İFTAR YEMEKLERİ VERECEĞİZ”

Önümüz Ramazan ve Ramazan ayında mahallelerde iftar yaparak o mahallenin bir kaynaşma yaşadığını gördük geçen yılki uygulamamızda. Ben bu senede eğer sizler uygun görürseniz yine aynı çalışmayı yürütmek istiyoruz. Belediyeler aslında tek tek mahallelerde bu tür iftarlar yapmak istemez. Belediyeler daha çok dev bir organizasyonla ulusal anlamda da reklamını yapabilecekleri toplu iftarlar yaparlar. Ama mahalle mahalle yaparsanız belki çok ses getirmez ama o mahallenin bütünleşmesini kaynaşmasını sağlar. Bana göre adıl önemli olan o uygulamadır. Yani benim fikrimizi sorarsanız mahallelerdeki o iftarları tercih ederim ama bunun kararını verecek olanda mahallenin sahipleri ve siz muhtarlarımızsınız. Bununla ilgili istişareler yapıp doğru kararı verirsiniz”

“SİZLERDEN SON DERECE MEMNUN OLDUĞUMUZU BİLMENİZİ İSTERİM”

Başkan Yılmaz son olarak muhtarların tamamından son derece memnun olduklarını ve bu memnuniyetin devam edeceğini bildiklerini belirterek; Muhtarlıklar bulundukları yerin hizmetkârlığını yapan birimlerdir ve bu hizmetkârlığı birlikte yapıyoruz. Biz bu güne kadar geçen süre içerisinde son derece memnun olduğumuzu sizlere söylüyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu memnuniyetimiz artarsa Bolumuz bundan istifade eder. Eksikliklerimiz ve kusurlarımız elbette ki olacak, bizler insanız. Çalışıyorsak mutlaka hatalarımız olur ama birbirimize karşı ihanetimiz olmazsa ufak tefek kusurlardan dolayı her zaman birbirimize anlayışlı oluruz diye düşünüyorum” dedi.

Başkan Yılmaz konuşmasının ardından muhtarlardan mahalleleri ile ilgili gelen soruları ve istekleri cevapladı. Haber Merkezi