Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ilimizdeki yerel gazetelerde köşe yazısı yazan yazarlarla bir araya geldi. Bolu Belediyespor Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi'nin kafeteryasında gerçekleşen kahvaltılı toplantıda belediye çalışmaları hakkında köşe yazarlarına bilgiler veren Başkan Yılmaz, kahvaltının ardından çalışmaları yerinde incelemek üzere bir gezi gerçekleştirdi.

İlimizde faaliyet gösteren yerel gazetelerde köşe yazan köşe yazarları ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz sabah kahvaltısında bir araya geldi. Sohbet havasında geçen kahvaltılı toplantıya çeşitli gazetelerden yaklaşık 40 kişi katıldı. Toplantıda konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, köşe yazarlarına belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında özellikle Bolu Belediyesi Şantiyesinden bahseden Yılmaz, son yatırımlardan sonra şantiyenin kapasitesinin 3 katına çıktığının altını çizerek; Gelecek sene Bolu'da tamamlanmamış çalışma kalmayacak” dedi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın konuşmalarından bazıları şöyle;

“11 yıl sonra öğrendiğimiz bir durumun toplantısını yapıyoruz”
Köşe yazarlarlarının ayrı bir yeri olduğunu 11 yıl sonra öğrendik. Onun için bunu öğrendikten sonra da köşe yazarları ile biraraya gelelim dedik. Çünkü haberciler bir an önce haberi alıp diğer habere koşmak istiyor. Arada habercilerin yanında köşe yazarları da geldiğin de o da detayları öğrenmek için sorular soruyor ve dolayısı ile haberciler rahatsız oluyor. Biz de hiç farkında olmuyoruz. Tabi haberci ve köşe yazarı farkını yeni öğrenince acaba dedik köşe yazanlarla da Bolu'da bir tur yapalım, ne yapıyoruz, Bolu'yu nereye taşıyoruz, bunlarla ilgili bilgilendirelim, onlar da yorumlarını kendilerine göre yapsınlar. 11 yıl sonra öğrendiğimiz bir durumun toplantısını yapıyoruz. Öğrenme kabiliyetimin bu kadar zayıf olması dolayısı ile kusura bakmayın. Netice olarak öğrenmenin zamanı yok dediler.

Köşe yazarlarının önemine vurgu yaptı

Tüm sıkıntı şu, biz seçimle gelmiş insanlar, şehirde bilhassa Belediye olarak ne yapmak istiyor, şehiri nereye taşımak istiyor, Belediyecilik anlamında neler yapıyor. Bunun en iyi algılanmasını isteyenler herhalde bu kentle derdi olan, yorum yapma kabiliyetleri olan köşe yazarlarıdır. Eğer köşe yazarları şehiri idare eden Belediye Başkanının ve diğer idarecilerin ne yapmak istediğini ve ne yaptığını bilmezlerse yapılanları belki yanlış ve eksik yorumlayabilirler. O yorumlar dolayısı ile şehirde yaşayan insanlar konuyu doğru öğrenmemiş olur.

“Dünya'da ilk on arasında neden gösterilmesin”

Tabi biz çok uzun süre Belediye Başkanlığı yapan birisiyiz. Herkese bu kadar uzun Belediye Başkanlığı yapmak nasip olmaz. Öyle olunca da bizim sorumluluğumuz bir kat daha artıyor. Bizden önceki A, B, C şahıslarını değerlendirmeye almak doğru değil çünkü onların bizim kadar uzun dönem Belediye Başkanlığı yapma şansı olmadı. Benim 10 yıllık da Belediye Meclis üyeliğim olduğu için bu kadar uzun Belediye ile haşır neşir olan insanların, tesadüfen partinin aday gösterip Belediye olandan farkı olması lazım. Biz Belediye Başkanı olduğumuzdan beri yaptığımız çalışmalarda bir Belediye Başkanı olarak şehirde gayret edelim, birşeyler yapalım muhakemesi ve mantığı içerisinde hiçbir zaman olmadık. Bolu çok özel bir coğrafya, hatta Dünyada eşi benzeri olmayan bir coğrafya. Böyle bir coğrafyaya sahip olan ilde bu kadar uzun süre Belediye Başkanlığı yapmış birisi bir de bu coğrafya ile şehrini buluşturabilir ve kucaklayabilirse zaten yaşanılabilir kentler arasında Dünya'da ilk on arasında neden gösterilmesin.

“Ben Belediye Başkanı olduğumda 25 mahallemiz varken şuan 43 mahallemiz var”

Hedefi böyle koymak durumundasınız. Biz hedefleri böyle koyduğumuz zaman ve bunların altı da dolmadığı zaman çok iyi anlatılamamış oluyor. Öyle olunca da herkes farklı telden çalıyor. Şuana kadar yapmış olduğumuz bütün çalışmalar yeni bir şehri oluşturabilir miyiz yönünde. Bolu bir kent kültürü olmasına rağmen köy ile kent merkezi arasında bir yapı. Merkezde küçücük bir kent merkezi ve çok yakınındaki köyler birleşerek şehir olarak büyüyor. Ben Belediye Başkanı olduğumda 25 mahallemiz varken şuan 43 mahallemiz var. Bu da demektir ki bu kadar köyü daha şehir ile birleştirdik. Yapılan çalışmaların çokluğu dolayısıyla insanlar çok çalışan bir Belediye Başkanı olarak beni tekrar tekrar seçtiler. Ben çok çalışan bir Belediye Başkanı değilim. Eğer öyle algılanıyorsam o yapılmak istenilen şeyi tamamlayamamış olurum. Ben biraz önce de söylediğim gibi özel bir coğrafyaya sahip olan bu kenti o coğrafyayla uyumlu hale getirmeye çalışan, yeni bir kent ve Dünyada eşi benzeri olmayan bir kent oluşturmak için gayret eden birisiyim o kadar.

Bir şehri gelecekte Dünya'nın en yaşanılabilir kentleri arasında gösterebilir miyiz ki buna her türlü imkanımız yeterli. İsviçre buradan daha yeşil ama güneşi pek göremezsiniz, Karadeniz de buradan daha yeşil ama rutubetten duramazsınız. Bolu ise 4 mevsimin doyasıya yaşandığı bir il ki, ben böyle bir şehir görmedim. Bolu'nun insan yapısı da çok güzeldir. Doğa insan yapısını da güzelleştirmiştir. Bunlar hep inanarak söylediğim şeyler. Bolu insanı güvenli bir insandır, başkasına zararı olmaz, coğrafyayı tahrip etmez, ormanı kesmez, Bolu'da ormanlar fındık tarlalarına dönüşmez. En yüksek orman bölgesine sahip olmasına rağmen Orman Sanayisi olmayan tek yer Bolu'dur.

Çalışmalar yerinde incelendi

Konuşmasının ardından köşe yazarlarının sorularını da yanıtlayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daha sonra çalışmaları yazarlarla beraber yerinde görmek için bir gezi gerçekleştirdi. İlk olarak Şehir içerisinde gerçekleştirilen yeni yol açımı ve yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra Yılmaz'ın toplantıda üzerine çok durduğu Bolu Belediyesi Şantiyesini ziyaret etti. Başkan Yılmaz gezinin devamında, mevcut Parke Taşı Fabrikasını ve aynı alanda yeni kurulmaya başlanan yeni parke taşı ve büz fabrikasını inceledi.

“Yeni yapılacak fabrikanın kapasitesi de 500 bin m2'dir”

Parke Taşı Fabrikası ile ilgili olarak kısa bir bilgilendirme konuşması da yapan Başkan Yılmaz; Burada görmüş olduğumuz fabrikadan yılda ortalama 350 bin m2 parke taşı üretiyor ve bunu şehre döşüyoruz. Yeni yapılacak fabrikanın kapasitesi de 500 bin m2'dir. Bizden önceki tüm belediye başkanları döneminde Bolu'ya toplam 250 bin m2 parke taşı döşendiğini ve bizim ise yılda 850-900 bin m2'ye yakın üretim yaparak döşediğimizi söylersem aradaki akıl almaz farkı değerlendirmenizi istiyorum sizlerden. İşte biz bu fabrikalarda yaptığımız bu miktarlardaki üretim ile de seneye Bolu'da bitmemiş hiçbir yer kalmayacak diyebiliyoruz” dedi.

Köşe yazarlarının birçoğunun ilk kez gördüğü Belediye projelerine gerçekleştirilen gezi öğle yemeği ile son buldu. Haber Merkezi