Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde ‘Kepçe Devir Teslim' töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da katılarak öğrencileri mutlu gününde yalnız bırakmadı. Başkan Yılmaz yaptığı konuşmada, Osmanlı'dan günümüze kadar dünya mutfağında Mengen'i ve Bolu'yu tanıtan aşçıların isimlerini yaşatmak bir çalışma yapıyoruz” dedi.
Türkiye´nin mesleğe en çok aşçı yetiştiren tek okulu olan Mengen Aşçılar Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi´nde 22. Dönem Kepçe Devir Teslim töreni düzenlendi. Törene Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Mengen Kaymakamı Hayri Zorlu, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu aşçı dernekleri temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilirken, öğrenciler tarafından aşçı andını söylendi. Daha sonra okuldan mezun olacak öğrenciler tarafından bir alt sınıfta bulunan öğrencilere kepçeler teslim edildi.
Aşçılarımızın isimlerini yaşatmak için bir çalışma yürütüyoruz
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da konuşmasında Türkiye'de ve Dünyada ünlü otellerde ki tüm aşçıların Mengen'de yetiştiğini söyledi. Başkan Yılmaz, Gittiğim otellerde Bolu'dan geldiğimizi duyunca aşçılarımız bize ikramlar bulunuyorlar buda bizi gururlandırıyor. Osmanlı'dan günümüze kadar dünya mutfağında Mengen'i ve Bolu'yu tanıtan Aşçılarımızın isimlerini yaşatmak için bir çalışma yürütüyoruz. Mekteplilerde alaylıların arkasından yetişiyor. Bu okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz ekonomik anlamda çok iyi yerlerde iş bulabiliyor. Gençlerimiz bizim gurur kaynağımız. Türkiye'de mutfak sanatı deyince akla Mengen geliyor. Bu hep böyle devam edecek inşallah. Öğrencilerimizin gelecekleri parlak bahtları açık olsun” dedi.
Bu okuldan mezun olmak öğrencilerimiz için bir ayrıcalıktır
Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okulu Müdürü Selami Kurtoğlu konuşmasında, 4 yılın çok çabuk geçtiğini belirterek, Türkiye'nin tek aşçılık ünvanını taşıyan Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin aileleri de öğrencilerimizle gurur duyuyor.Bu okuldan mezun olmak öğrencilerimiz için bir ayrıcalıktır. Buradan mezun olan öğrenciler kolaylıkla iş bulabiliyor. Bazı öğrencilerimizde akademik kariyer yapmayı tercih ediyor. Son sınıf öğrencilerimiz uzun bir maratonun sonuna geldiler. İnanıyorum ki öğrencilerimiz Türkiye'nin her yerinde okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Öğrencilerimize meslek ve gelecek hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Bolu'nun güzide okullarından bir tanesi
Bolu Milletvekili Tanju Özcan'da yaptığı konuşmada Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin Bolu'nun güzide okullarından bir tanesi olduğuna dikkat çekerek; Mezun olan öğrenciler ilerde bu okuldan mezun olmanın önemini daha iyi anlayacaklardır. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.
Mengen'in ünü artarak devam etti
Bolu Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu'da lezzet ustalarını tebrik ederek şöyle konuştu; Osmanlı mutfaklarından başlayarak, günümüze kadar Mengen'in ünü artarak devam etti.Bu okul 22 yıldır mezun vererek Mengen'in namını dünyaya duyurmaktadır.Öğrencilerimizi kutluyorum çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.”Törenin sonunda ikramda bulunuldu. Okuldan mezun olan öğrenciler keplerini havaya atarak, mezuniyetlerini kutladı.