BoluBelediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, iki yıldır trafiğe kapalı olmasına rağmen çalışmalarına geçtiğimiz hafta başladığı Kent Meydanı Projesi'nin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Yılmaz, Bu çalışmaları yaparken de herkesin fikrini almaya çalışıyoruz, bu konularla ilgili istişareler yapıyoruz ve son şeklini kararlaştırdıktan sonra bu çalışmalara başlıyoruz. Karar verdikten sonrada rüzgara göre hareket etmiyoruz. Verdiğimiz kararın arkasında dik durduğumuz içinde kimilerine göre doğru, kimilerine göre de yanlış yapıyoruz. Herkese ve her düşünceye de saygımız var” dedi.
Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından basın mensuplarına Kent Meydanı projesi ve bu projenin içerisinde yer alan yapılarla ilgili üç boyutlu çizimler üzerinden geniş bilgiler verildi.
Toplantıda projeyle ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, 19 bin m2 üzerinden başlanılan çalışmaların zamanla 131 bin m2'lik bir alana çıkartılarak Dünya'nın sayılı meydanlarından bir tanesi olacağını açıkladı. Başkan Yılmaz'ın basın açıklamasından satır başları şu şekilde;
“BU İNSAN YAPISINI BAŞKA İLLERDE BULMAK MÜMKÜN DEĞİL”
Hayalimizdeki Kent Meydanı'nı oluşturmak için çalışmalara başladık. Bu çalışmalarda da şu ana kadar epey bir mesafe kaydettiğimizi söyleyebilirim. Bu meydanı 131.000 m2'lik bir yapı olarak düşünüyoruz. Amacımız şehrimize modern bir meydan kazandırmak. Bolu Allah'ın doğal güzellikleri doyasıya bahşettiği bir yapıya sahip. İnsan yapısı da o doğadan etkilenen bir yapıya sahip ki bu insan yapısını başka illerde bulmak mümkün değil. Bu kadar güzel doğanın güzel insanlarına hizmetkar olmakta bizim görevimiz. Biz görevde kaldığımız süre içerisinde yapabildiklerimizi yapmaya gayret edeceğiz, bizden sonra gelenlerde bir şeyler yapacaklar ve neticede Bolu ve insanımız bir şeyler kazandığı gibi marka bir kent haline dönüşeceğiz.
“RÜZGARA GÖRE HAREKET ETMİYORUZ”
Türkiye'de ki ilkleri artık bir başarı olarak görmüyoruz, yönümüzü dünyaya çevirdik ve dünyada ki ilkleri gerçekleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Artık gelinen nokta itibarıyla dünyada artık neler yapılıyor izleyebiliyoruz. Bu avantajı da iyi değerlendirmek durumdayız. Bu kapsamda biz Bolu Belediyesi yönetimi olarak şu ana kadar olan birikimimizi şehre yansıtmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken de herkesin fikrini almaya çalışıyoruz, bu konularla ilgili istişareler yapıyoruz ve son şeklini kararlaştırdıktan sonra bu çalışmalara başlıyoruz. Karar verdikten sonrada rüzgara göre hareket etmiyoruz. Verdiğimiz kararın arkasında dik durduğumuz içinde kimilerine göre doğru, kimilerine göre de yanlış yapıyoruz. Herkese ve her düşünceye de saygımız var. Asıl amacımızda Bolu'yu gelecekte yaşanabilir kentler arasında hak ettiği yeri almasını sağlamak.
“PROJELERE SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYOR”
Bizim burada yaptığımız bir zihniyet dönüşümüdür. Sadece bugünü düşünmüyoruz. Gelecek nesilleri çocuklarımızı da düşünmeliyiz. Onlara muhteşem doğasının yanında, altyapısıyla da gurur duyacakları bir şehir bırakabilmeliyiz. Bolu için ortak akılda buluşulması, şehre değer katan projelere sahip çıkılması gerekiyor. Kent meydanı da bu yolda Bolu için düşündüğümüz projelerden biri. Bu meydan, şehirle bütünleşmiş, şehrin kimliğini, varlığını hissettiğimiz bir yer olacak. Unutmayalım, bir şehri ‘'şehir yapan'' en önemli unsurlardan biri meydanlarıdır. Meydanlar kentin kimliğini ve kişiliğini ortaya koyar, dünyada kentler meydanları ile anılır. Örnek verecek olursak, Mısır'da Tahrir, Pekin'de Tiananman, Londra'da Trafalgar, Newyo