Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, Bolu Belediyesi'nin projelerini gezerek, detaylı bilgi aldı. Proje gezisinin sonunda öğrencilerle Bolu Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde buluşan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğrencileri merkez ile ilgili de bilgilendirdi.
Bolu Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeleri yerinde gören Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, ilk olarak Atık Su Arıtma Tesisi, Temiz Su Arıtma Tesisi, Geri Dönüşüm Merkezi, İmarethane Sosyal Tesisi ve son olarak Bolu Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi'ni gezdi. Gittikleri yerlerde projeleri yakında görerek hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler, son olarak Bolu Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile bir araya geldi.
Hemşire adayı öğrencilere Sağlıklı Yaşam Merkezi ile ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, Burası bölgenin en büyük ve en modern spor merkezlerinden bir tanesidir. Vatandaşlarımız bundan sonra buraya gelerek hem sağlıklı bir yaşama kavuşmuş olacak hem de stres atmış olacaklar. Ayrıca vatandaşlarımız sadece buradan da değil, buranın en alt katında bulunan Türk hamamı, havuz, sauna, buhar odası gibi hizmetlerden de faydalanabilecekler” dedi.
Başkan Yılmaz konuşmasının devamında öğrencilere nasihat da bulunarak, insanın kendinin ne kadar önemli bir varlık olduğunun farkında olmasının öneminden bahsederek, “Allah insana öyle bir güç ve birikim vermiş ki biz bunların belki milyonda birini kullanamıyoruz. Eğer onun verdiği her şeyi kullanabilsek neler yapabiliriz. Bu sebeple insan son derece önemli bir varlık ama eğer bu öneminin kendisi farkında olmazsa da problemlerin altında ezilir. Allah hiç kimseye çekemeyeceği gücü vermezmiş o sebeple sizin yükünüz ne kadar fazlaysa gücünüz de o kadar fazladır. Öyle olunca da ben Bolu'yu değil dünyayı sırtıma verseler çekerim, çünkü o gücüm var” diye konuştu.