Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Galatasaray Bolu Taraftarlar Derneği'ni ziyaret etti. Dernek yöneticileri ile sohbet eden Yılmaz, Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası'na kamp tesisi yapmasının ardından, başta Galatasaray olmak diğer büyük takımlarında Bolu'da tesis yerlerinin hazır olduğunun müjdesini taraftarlara verdi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ilimizde faaliyet gösteren Galatasaray Bolu Taraftarlar Derneği'ne ziyarette bulundu. Sohbette, Bolu'nun turizm, üniversite ve spor şehri olacağının altını çizen Yılmaz, dernek başkanı ve yöneticilerine, spora yönelik en önemli projelerden birisi olan Karaçayır Olimpiyat Spor Kompleksinden bahsetti.
Bolu'nun gelecekte dünyada bütün olimpiyat sporlarının tek yerde yapıldığı ilk il olacağını belirten Başkan Alaaddin Yılmaz, Turizm dediğimizde akla gelen spor turizm ile ilgili çalışmalarımız var. Fenerbahçe'nin tesisi topuk yaylasında bize çok yakın eğer Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon spor bizden kamp ve dinlenme tesisi için yer isterlerse yerleri hazır. Bu konuda herkesin desteğine ihtiyacımız var. Kışın takımlar kampa Almanya'ya gidiyorsa yazın neden Bolu'ya gelmesin? Kartalkaya' da 12 tane, Abant'ta ise 4 tane futbol sahasının yerleri hazır. Biz Bolu'yu turizm, üniversite ve spor kenti yapmak istiyoruz ve bütün hedeflerimiz de buna yönelik ve buna uygun olarak hareket ediyoruz. Şu anda bir olimpiyattaki bütün spor branşlarının tamamının yapılabileceği bir alanın planlandığı dünyadaki tek yer Bolu'dur. İlk etapta 1900 dönümlük bir alanda planlama yapmıştık fakat şimdi 2200 dönüm gibi büyük bir alana kadar çıkardık. Burada bir olimpiyattaki bütün spor branşlarının yer alabileceği bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu işin ikinci bir yönü ise turizm ile sporu birleştirebilmek. Dünyanın sporda en büyük aşkı biliyoruz ki futbol. Biz istiyoruz ki dünya takımları da gelsin ve ilimizde kamp yapsın. Fenerbahçe'nin yanında Galatasaray ve Beşiktaş'ta gelirse dolayısıyla dünya takımları da gelecektir ve bu Bolu'nun spor ve turizm kenti olması yolunda büyük bir adım atılmış olacaktır” diye konuştu.