Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Fenerbahçeliler Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette dernek Başkanı Selçuk Zorlu ve dernek yöneticileri ile sohbet eden Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de büyük önem arz ettiğini belirterek, sivil toplum kuruluşlarındaki eksiklikleri giderecek en önemli derneklerin de spor dernekleri olduğunu söyledi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ilimizde faaliyet gösteren Fenerbahçeliler Derneği'ne bir ziyarette bulundu. Başkan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu'nun da bulunduğu ziyarette, dernek başkanı Selçuk Zorlu ve dernek üyeleri ile sohbet etti. Sohbette, Bolu'nun turizm, üniversite ve spor şehri olacağının altını çizen Yılmaz dernek başkanı ve yöneticilerine, spora yönelik en önemli projelerden birisi olan Karaçayır Olimpiyat Spor Kompleksinden bahsetti. Bolu'nun gelecekte dünyada bütün olimpiyat sporlarının tek yerde yapıldığı ilk il olacağını belirten Başkan Alaaddin Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: Türkiye'nin geleceği de gelişmiş ülkelerde olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarının egemen olduğu bir yapıya doğru gidecek. Bu sivil toplum kuruluşları içerisindeki eksiklikleri de giderecek olan en önemli yapı ise bence spor dernekleridir. Fenerbahçeli dediğimizde içerisinde her siyasi partiden, her görüşten insanlar var ve bu kaynaşma sağlanmış durumda. Diğer spor kulüplerimizde de aynı şekilde bir kaynaşma var. Bolu'nun diğer illere göre özelliği biraz daha farklı bizim için. Biz Bolu'yu turizm, üniversite ve spor kenti yapmak istiyoruz ve bütün hedeflerimiz de buna yönelik ve buna uygun olarak hareket ediyoruz. Şu anda bir olimpiyattaki bütün spor branşlarının tamamının yapılabileceği bir alanın planlandığı dünyadaki tek yer Bolu'dur. İlk etapta 1900 dönümlük bir alanda planlama yapmıştık fakat şimdi 2200 dönüm gibi büyük bir alana kadar çıkardık. Burada bir olimpiyattaki bütün spor branşlarının yer alabileceği bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu işin ikinci bir yönü ise turizm ile sporu birleştirebilmek. Dünyanın sporda en büyük aşkı biliyoruz ki futbol. Futbol deyince de bizim iddiamız şu, Antalya kışın dünya takımlarının birçoğunu ağırlıyor, yazın da neden Bolu ağırlamasın. Bir diğer hesabımız da budur ve bunun için şu anda Kartalkaya'da 12 tane futbol sahasının yerini planladık. Abant'ta 4 tane futbol sahasının planlamasını bitirdik. Fenerbahçe'nin gelmiş olması ve Beşiktaş ile Galatasaray'ın da gelecek olması otomatik olarak bizim bölgemizi spor turizminin gelişmesine doğru itecektir. Alt yapıyı da sağlam kurduğumuzda spor turizminden kentimiz istifade edecek. Ama biz istiyoruz ki dünya takımları da gelsin ve ilimizde kamp yapsın. Fenerbahçe'nin yanında Galatasaray ve Beşiktaş'ta gelirse dolayısıyla dünya takımları da gelecektir ve bu Bolu'nun spor ve turizm kenti olması yolunda büyük bir adım olacaktır”
“İnanıyorum ki Bolu'nun gelişmesi adına yeni dönemde daha birçok eseri hayata geçireceksiniz”
Başkan Yılmaz'ın ardından konuşan Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Selçuk Zorlu'da, Başkan Yılmaz'ın Bolu'ya yapmış olduğu çalışmaları ve kazandırdığı eserleri taktirle karşıladıklarını belirterek; Öncelikle ziyaretinizden dolayı tüm yönetim kurulum adına teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Siz büyüklerimizin desteğine bizlerin her zaman ihtiyacımız var. Başkanlık döneminiz boyunca Bolumuza yapmış olduğunu bir çok hizmetler ve birçok eserler var. Bizde bunu derneğimiz olarak taktirle karşılıyoruz. Önümüzdeki Mart ayında yapılacak seçimlerde de Bolumuzun gelişmesi adına eminim ki daha birçok eserler ve projeler kazandıracaksınız. Bolu halkının da takdiriyle inşallah bu hizmetlerin devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Seçim çalışmalarında sizlere ve ekibinize başarılar diliyorum.