x
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Erzurumlular ile bir araya geldi. Erzurumlular Derneği'nin daveti üzerine çok sayıda dernek üyesinin de bulunduğu sabah kahvaltısına katılan Başkan Yılmaz; Sizler sayesinde Bolu'da hizmet ediyoruz ve Allah nasip ederse etmeye de devam edeceğiz. Bolu'da hayata geçirdiğimiz bütün projelerde sizlerin katkısı büyüktür” diye konuştu.
Erzurumlular Derneği tarafından kahvaltılı bir toplantı düzenlendi. Çok sayıda dernek üyesinin bulunduğu toplantıya davet üzerine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da katıldı. Kahvaltıda konuşan Yılmaz; Ben sizler sayesinde 10 yıldır Bolu'da belediyecilik hizmetlerini yürütüyorum. Şu anda seçim sürecindeyiz ve bizim dışımızda da bu göreve talip olan diğer partilerin adayları var. Bu demokrasinin gereğidir ve doğru olan da budur. Az önce arkadaşlarımız sizlere Bolu Belediyesi'nin 10 yıldır yaptığı projelerle ilgili bir sunum sundular. Ben hemen şunu ifade edeyim 10 yıl önce ben Bolu Belediye Başkanı olduğumda, Bolu arsenikli olduğu için içilmesi yasak olan Çaygökpınar suyunu içiyordu. Bu su yetmediğinde de o dönemin yöneticileri tarafından kuyular açılarak Bolu'ya kuyu suyu içiriliyordu. Şu anda tabi sadece su için birkaç şey söylemesi gerekirse, biz Gölköy'den su alıp temiz su arıtma tesisimizde arıtıp şehrimize veriyoruz ve eski suların hiçbirini kullanmıyoruz. Tabi bu su da pahalı bir su çünkü Gölköy'den devasa 6 pompayla temiz su arıtma tesisine basıp orada da arıtıp şehre veriyoruz. Şu an ise Çele Barajı üzerinde çalıştık ve belli bir noktaya getirdik, Çele Barajı'da hemen yapılabilecek durumda. Asıl önemli olan ise hemen hemen 10 yılımı verdiğim Karadere Suları. Bu Karadere suları da İstanbul'a ayrılan sulardan. Biz bunları almak için çok uğraş verdik ve Allah'a şükür bu suyun da tahsisini aldık. Allah nasip ederse projesini de bitirdik ve gelecek sene bu zamanlar inşallah Karadere sularını çeşmelerimizden akıtacağız. Bu şu demektir; Türkiye'de ilk defa memba suyunu yani şişe kalitesinde suyu çeşmelerinden akıtacak il Bolu olacaktır” dedi.
“Biz büyük bir birikimle göreve geldik”
Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; Tabi bizden önceki Belediye Başkanları Bolu'nun bir problemi var da çözdüler mi? Diye hep düşündüm. Belediyeye girdiğimde 18 tane eski belediye başkanının resimlerinin olduğu bir yer var ve hangisi Bolu'da neyi çözmüştür diye baktığınız da çok net cevaplar yok. Eğer bende böyle olacaksam o zaman tek başına iktidar partisinin belediye başkanı olarak benim ne işim var diye sordum kendi kendime. Bu sebeple de projelerimizi buna göre yaparak uygulamaya geçirdik. İçme suyu arıtma tesisini, atık su arıtma tesisini biz yaptık Bolu bir daha yapmayacak. Sıfırdan içme suyu ve kullanma suyu şebekesi çektik Bolu bir daha yapmayacak. Terminali yaptık, hayvan pazarını, mezbahayı yaptık Bolu bir daha yapmayacak. Yani bizim yaptığımız şeyler bir kere yapılan ve bir daha bir daha yapılmasına gerek kalmayacak şeyler. Çünkü biz büyük bir birikimle bu göreve geldik.
“Bu güne kadar sizlere layık olmak için çalıştım”
Ben hep şunu söyledim belediyecilik bir siyaset işi değil hizmetkarlık işidir. Sizler bizleri seçmeseydiniz biz bu işleri yapamazdık. Bolu'da yapılan bütün hizmetlerde sizlerin büyük bir katkısı olduğunu bilmenizi istiyorum. Bizleri bu toplantınıza davet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ben bu güne kadar hep sizlere layık olmak için çalıştım ve Allah nasip ederse çalışmaya da devam edeceğim.”