Bolu Belediyesi tarafından 9 yıldır uygulanan 18. Madde çalışmaları sonrası ailesi ve kendisi hakkında çıkan dedikodulara Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz açık açık hodri meydan dedi. İmar Müdürlüğü'ne 18. Madde uygulaması yapılan bölgeler ve bu bölgelerde yapılan satışlarla ilgili bir dosya hazırlatan Başkan Yılmaz, dosyayı Bolu Belediye Meclisi AKP Gurubuna teslim etti ve ekledi; satışları inceleyin ve şaibeli alım-satım yaptığını düşündüğünüz isimleri kamuoyuna açıklayın.
Bolu Belediyesi tarafından 9 yıldır uygulanan 18. Madde uygulamaları sonrası çeşitli spekülasyonlar ortaya atılmıştı. Yapılan spekülasyonlarda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve ailesinin, başta AKP'de ve CHP'de siyaset yapan isimlerin, inşaat mühendislerinin, mimarların ve kentimizin önemli emlakçılarının 18. Madde uygulanacak bölgelerden daha önce haberdar oldukları ve bu bölgelerden ucuza arsa satın aldıkları iddia ediliyordu.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 9 yıldır gerçekleştirdikleri 18. Madde uygulamaları sonrası ortaya atılan iddialarla ilgili önemli bir çıkış yaparak gündeme oturdu. Başkan Yılmaz, İmar Müdürlüğü'ne verdiği direktif sonrası hazırlattığı 9 yıllık 18. Madde uygulamaları ve bu uygulamalar öncesi ve sonrası gerçekleştiğini tespit ettiği arsa satışlarını bir dosya haline getirerek Bolu Belediye Meclisi AKP Gurup Başkanı Burak Balaban'a teslim etti.
Belediye Meclis toplantısının sonunda söz 18. Madde uygulamalarına getiren Başkan Yılmaz, Göreve geldiğimiz günden bu yana, yani 9 yıldır çeşitli bölgelerde 18. Madde çalışması yaptık. Bu çalışmaların ardından benim ve aile üyelerimin uygulama yapılan bölgelerden arsa aldığımız yönünde dedikodular yapıldı. Ben şu anda 18. Madde uygulanan ve bu uygulama öncesi veya sonrası el değiştiren tüm arsaların kimler tarafından alındığını bir dosya haline getirttim. Bu dosyayı Bolu Belediyesi AKP Grup Başkanı Burak Balaban'a veriyorum ve AKP Gurubundan incelemelerini istiyorum. Tüm detaylarıyla satışlar incelensin ve kimler almış ortaya çıksın. Daha sonra da İmar Komisyonu'nda görüşülsün. Burada gizli kapaklı hiçbir şeyin kalmasını istemiyorum. Bu kadar netim. Yapılan alım ve satımları daha sonra hazırlanacak raporla birlikte kamuoyuna açıklayacağım” diye konuştu.
Alım-satımlarda kimler çıkacak!
Bolu Belediyesi tarafından 9 yıldır uygulanan 18. Madde uygulamaları sonrası çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Yapılan spekülasyonlarda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve ailesinin, başta AKP'de ve CHP'de siyaset yapan isimlerin, inşaat mühendislerinin, mimarların ve kentimizin önemli emlakçılarının 18. Madde uygulanacak bölgelerden daha önce haberdar oldukları ve bu bölgelerden ucuza arsa satın aldıkları iddia ediliyordu.
Bu iddialar u güne kadar resmi evrak olmadığı için hep dedikodu olarak kalmıştı. Kendisinin ve ailesinin sürekli arsalarla anılmasından rahatsız olan Başkan Yılmaz'ın yaptığı bu girişim oldukça önemli. Çünkü eğer iddialar doğruysa bu alım ve satımı gerçekleştiren isimler kamuoyu önünde oldukça zor durumda kalacak.
Başkan temizlik mi yapıyor?
Yerel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde Başkan Yılmaz tarafından gerçekleştirilen bu çıkış, bazı kesimler tarafından Başkan Alaaddin Yılmaz'ın temizlik yaptığı yorumlarına da neden oluyor. Çünkü iddialar arasında AKP'de ve CHP'de siyaset yapan önemli isimlerin olduğu kamuoyuna sızıyor. Başkan Yılmaz tarafından yapılan bu çıkışla önümüzdeki yerel seçimlerde bu tip alım-satım olaylarına karışmış isimlerin hem AKP'de hem de CHP'de siyaset yapmalarının da bir nevi önü