Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın en önem verdiği projelerden birisi olan Bebek Ormanı” her geçen gün büyürken, orman alanı içinde bulunan boş araziler de değerlendiriliyor. Her yıl ortalama 4 bin meyve fidanının dikilmesi beklenen bebek ormanının boş alanlarına da, kavun, karpuz, kabak, salatalık ve domates gibi meyve ve sebzeler dikildi.

Bebek Ormanını ve bahçeyi gezen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, burada basın mensuplarına ve muhtarlara açıklamalarda bulundu. Bu alanın Bebek Ormanı” olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Her doğan bir bebek için meyve fidesi dikiyoruz. Her yıl 4 bin civarında meyve fidanı diktiğimizde bu on yılda ne hale gelecek. Bolu meyvecilik anlamında ne noktada olacak. Buna öncülük etmek istiyoruz” dedi.

Burada bulunan meyve fidanlarından kısa ömürlü olanlarında olduğunu ama önümüzdeki yıllarda ceviz , fındık ve kestane gibi daha uzun ömürlüleri olan fidanlar dikeceklerini anlatan Yılmaz, 40 yıl sonra vatandaşların torunları ile birlikte kendi adına dikilen fidanlardan meyve toplayacağını söyledi.

Dikilen fidanların diplerinin boş kaldığını oraları da kendileri açısından değerlendirmek istediklerini anlatan Yılmaz, bu nedenle meyve fidanlarının diplerine kavun, karpuz, kabak, domates, salatalık, biber ve fasulye gibi sebzeler diktiklerini belirtti.

ÜRÜNLER YAVAŞ YAVAŞ YETİŞMEYE BAŞLADI

Yılmaz, bebek ormanına” dikilen fidanların henüz meyve vermeye başlamadığını bu açıdan da yaklaşık 350 dönüm büyüklüğündeki alanın boş kaldığını da sözlerine ekleyerek, Ancak bizim meyve ağaçlarımızı gördünüz daha küçük bunlar meyve oluncaya kadar bir kaç yıl geçecek meyvelerin altında başka ne yapabiliriz başka ürün gösterebilir miyiz diye düşündük. Karpuz birinci öncülüğümüzdür. Çünkü karpuz son mevsim çıkıyor bunun yanında kabak zaten belirli yerlerimizde üretiliyor Kavun Bolu da ekilip biçilen bir şey değil. Şuan ciddi anlamda kavun karpuz kabak yerleri oluşturduk. Şu an onları diktik. Ürünler yavaş yavaş yetişmeye başladı. Ama bunu yanında domates, salatalık, biber ve her çeşidi doğru üreteceğiz" dedi.

Bolu'da, buğday ve patatesin dışında da ürünlerden değer alınabileceğine dikkat çeken Yılmaz, Buğdaydan daha fazla verim elde edinilecek. Patatesten daha fazla verim elde edilebileceğini gösterebilirsek daha fazla para kazanacağını bilirsek biz 1 veya 2 yıl içerisinde Bolu da başka nedenle gelmesinin yolunu açacağız. Bunu açarken de bu işi seven bir ekip oluşturduk. Hem alaycısı var hem mekteplisi var” dedi.

“ZİRAAT MÜHENDİSLERİ DE İŞİNİ YAPSIN”

Yılmaz, Bolu da ziraat denildiğinde akla gelecek olan ilk isimlerden biri Şerafettin Erbayram , Tarım İl Müdürlüğü ve üniversite ile müşterek bir çalışma yürüttüklerini anlatarak, inşallah ziraat mühendisleri dernekleri ile ilgili çalışmalarında özen gösterirler.çünkü bizler onlardan destek alacağız. Çünkü biz belediye olarak ziraatçı değiliz. Biz onların işini yapıyoruz. Onlarda kendi işlerini destek verirler ise en azından daha verimli olur. Bolu'ya hizmet etmiş oluruz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

MEYVE VE SEBZE FİYATLARI ÇOK UYGUN

Açıklamasının sonunda ise, burada yetişen ürünleri satmaya başladıklarını duyuran Yılmaz, ilk ürünlerimizi satmaya başladık. Şu an domates daha çıkmadı. Ama biber ve fasulye bol miktarda çıkmaya başladı. Önümüzdeki yıllarda domateste ekilecek. Diğer senelerde ise diğer çeşitler devreye girecek.Organik bir ürün elde etmeye çalışıyoruz. Buradan belediyenin ürettiği bahçelerde alacaklar dalından toplayıp evlerine götürebilirler. Öğrendiğim kadarıyla biberi ve fasulyeyi 3 liradan veriyorlar. Pazara göre pahalı değil. Bolu'da organik, dalından bizzat toplanan nerde yetiştiği belli olmayandan ziyade kendi gözleri önünde ürünlere sahip çıkarlar ise hem bolu da bunu yetiştiğini görmüş olurlar hem de bolu ya destek vermiş olurlar” dedi. (Haber Merkezi)