Karaçayır'da yapılacak 2 bin 200 dönümlük dev Olimpiyat Kompleksi Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan Büyüksu Göleti'nin çalışmaları başlıyor. Tüm su sporlarının yapılabileceği, insanların yüzebileceği, üzerinde kayıklarla dolaşabileceği ve etrafında da her türlü tesisin olacağı dev gölet 1,5 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde olacak.
Bolu Belediyesi tarafından Karaçayır bölgesinde 2 bin 200 dönümlük dev bir alanda planlanan ‘Olimpiyat Spor Kompleksi' projesi kapsamında bölgeye yapılacak Büyüksu Göleti'nin çalışmaları başlıyor. Proje ile ilgili bilgiler veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, dünyada eşi benzeri olmayan dev bir projeyi hayata geçireceklerinin altını çizerek, bu projelerin Bolu'ya ve Bolululara layık olduğunu belirtti. Yılmaz Büyüksu Göleti ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bir olimpiyatta yapılan bütün spor dallarının, yarışmalarının yapılabileceği bir konseptte hazırlanan Olimpik Spor Tesis alanı, 2 bin 200 dönümlük bir alan içerisinde planlanmış olup, Bolu'daki bütün spor dalları oraya aktarılacaktır ve böyle bir projenin dünyada eşi ve benzeri de yoktur. Şu an bu kompleks içerisinde, Büyüksu'nun önü gerilerek bir gölet oluşturulacak ve tüm su sporlarının yapılabileceği, insanların yüzebileceği, üzerinde insanların kayıklarla dolaşabileceği ve etrafında da her türlü tesisin olacağı son derece güzel bir alanı Bolumuza kazandırmış olacağız. Bütün projeleri tamamlanmış ve Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından da bu projeler onaylanmıştır. Takriben 50 metre genişliğinde ve 1,5 kilometre uzunluğunda yapılacak olan böylesine devasa bir göletin hemen yanı başına da stadyum gelecektir. Yer olarak takriben Küçük Berk Mahallesi'nin biraz batısından başlayıp yine Batı istikametine doğru giden alanda belki Seyit Mahallesi'nin alt taraflarına kadar ulaşabilecek bir gölet olacak. Bu da şehrin göbeğinde bir gölet olacaktır. Öyle olunca da Bolu'nun hem estetik güzelliği artacak hem de sportif anlamda gelişmesinin önü açılacaktır. Aynı zamanda da vatandaşların gezme, eğlenme, spor yapma, yüzme ve balık tutabilme özlemlerinin giderileceği bu yeri projelendirmiş ve hemen yapıma hazır hale getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmalar hem Bolumuza hem de Bolulularımıza layıktır şimdiden hayırlı olsun.”