Bolu Belediyesi tarafından dış cephe restorasyonu tamamlanan Sultan Hamamı'nın iç restorasyonu da hızlı bir şekilde devam ediyor.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da yoğun programından fırsat buldukça çalışma alanlarını gezerek yetkililerden bilgiler alıyor. Başkan Yılmaz yakın bir zamanda tamamlanması planlanan Sultan Hamamı'nı gezerek iç restorasyonu devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Gezi sonrası ise açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, Allah nasip ederse bu mekanı yakın bir zamanda kadınlar hamamı ve kadın güzellik merkezi haline dönüştürüp hizmete açacağız” dedi.
Sultan Hamamı'nda başlatılan çalışmalardan bu güne kadar gelen süreç hakkında da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Sultan Hamamı şu an itibarıyla biraz daha toparlandı. Bu hamam tarihi kimliği olan çok özel bir mekân. Bolu Belediyesi olarak Sultan Hamamı'nı ilk önce satın aldık, sonra restorasyonunu yaptık. Bu hamamın suyu da çok özel bir sudur. Hatta bu suyun sultanlara şifa olduğu ile ilgili söylemler olduğu için adının Sultan Hamamı olduğunu ifade edenler var. Böyle özellikleri olan bir hamamı biz restore ederek tarihi kimliğine yeniden kavuşturduk. Allah nasip ederse bu mekânı iç restorasyonunu da yakın bir zamanda tamamlayarak kadınlar hamamı ve kadın güzellik merkezi haline dönüştüreceğiz” dedi.