Karade sularının Bolu Belediyesi'ne tahsisinin yapılmadığı yönündeki haberlere Köroğlu Televizyonu'nda yayınlanan dipnot programında Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz belgelerle cevap verdi. Başkan Yılmaz, Karadere suları Devlet Su İşleri Bakanlığının onayı ile Bolu'ya alınmıştır. Muhalefet ve bazı basın yayın organları Bolu'ya yapılan yatırımları neden hazmedemiyor anlamış değilim” dedi.
Karadere sularının tahsisinin yapılmadığı yönündeki iddialara belegelerle cevap veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, muhalefet partililerin ve Bolu'da yayın yapan bazı gazetelerin araştırmadan iddialar üzerine yayın yaptıklarını belirtti.
erek şöyle konuştu; Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili ve onun belediye başkan adayı ayrıca Cumhuriyet Halka Partisi için çalışan üç dört gazete Karadere sularının Bolu'ya verilmesinden o kadar rahatsız olmuşlar ki Bu İstanbul'un suyu bu Hasanlar barajının suyu diye yazılı basında manşetten haberler yaptılar. Cumhuriyet Halk Partili benim aleyhimde yazan bütün gazeteciler dürüst gazeteci Bolu Belediyesi lehine bir şey yazarsa o zaman o yandaş yalaka gazeteci olarak tabir ediliyor. Milletvekili Tanju Özcan ve Bolu Belediye Başkan Adayı Bolu'nun adayları mı yoksa Hasanlar barajının ve İstanbul Milletvekili mi diğerleri ise Bolu'dan geçinen gazeteciler mi? Yoksa İstanbul ve Hasanlar Barajının gazetecileri mi? Neden Karadere sularının Bolu'ya gelmesinden bu kadar büyük rahatsızlık duyuyorlar, maalesef bunu anlayabilmiş değilim. Ben Bolu Belediye Başkan Adaylarının Bolu'da yapılmış tesisleri gördüklerine inanmıyorum. Haberlerde izledim muhalefetin belediye başkan adayı arıtılmış su içeceğiz diyor. Arıtılmış su içtiğinden daha haberi yok. Arıtma tesisinden haberi yok gittiğine de inanmıyorum. Bolu bu pozisyondaki insanlarla ifade edilebilecek yapıda olmamalı. Bu haberleri yapan gazeteler bu köşe yazarları acaba 10 gün sonra ne yapacaklar?” dedi.
“Bunlar Bolu'nun menfaatini düşünen insanlar değil”
Karadere sularının Bolu'ya gelmeden, Bolu'da yeni mahallelere tahsisinin Özel İdare tarafından yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, Köyleri biz belediyeye dahil ederken Karadere sularının 43 litresini köylere Özel İdareye tahsis ettirmiştik. O zaman biz açıklamadık çünkü önümüze taş koymasınlar diye. Bunlar Bolu'nun adamları değil. Bunlar Bolu'nun menfaatini düşünen insanlar değil. Engel olmak için çaba harcarlardı. Biz bunlara rağmen bazı şeyleri yapıyoruz. Köyler Mahalle olduklarında yaylalara gidemeyeceklerdi. Hayvancılık yapamayacaklardı meraları kaybolacaktı. Şehirde ki gibi pahalı su içeceksiniz demişlerdi. Biz bu iddialar ortaya atılırken Özel İdareye Karadere sularının tahsisini gerçekleştirdik. Hem de bu iddiaların yalan olduğunu vatandaşlara anlatmaya çalıştık. Hangi köyün yaylası elinden gitti? demek ki yalan söylemişler. Hiçbir köylümüzün merası elinden gitti mi hayvancılık kesildi mi? Dün biz hepsini doğru söylemiştik, bunlar hepsini yalan söylemişlerdi. Şimdi ise yeni yalanlar bulmak zorundalar. Şimdi yeni iftiralar atmak durumundalar. Şimdi ki yalanlarda Karedere sularının tahsisinin yapılmadığı yönde. Karedere suları Devlet Su İşleri Bakanlığının onayı ile Bolu'ya alınmıştır” diye konuştu.