Son günlerde Boluspor'un aldığı başarısız sonuçlar gündemde büyük tartışmalara yol açmış ve son olarak Boluspor'un deplasmanda Balıkesirspor'a 6-0 mağlup olmasının ardından ortalık iyice gerginleşmişti. Boluspor'un bu durumu ile ilgili ilk defa açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu ve Boluspor Yönetimine destek verdi.

Bolu Belediyesi Başkanlık Makamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a, basın mensupları tarafından Boluspor'un son maçta kötü bir mağlubiyet almasını ve mevcut Yönetimle Boluspor'un gidişatını değerlendirmesini istenmesi üzerine konuşan Başkan Yılmaz çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz'ın açıklamaları şöyle;

"İYİ GÜNDE HERKES EN BÜYÜK SENSİN DİYE BAĞIRIYOR"

Spor Yöneticisi olmak kolay değil. Seçimle gelenler 4 yılda bir 5 yılda bir seçim olduğu için aradaki süreç içerisinde işlerine bakıyor ama futbol yöneticisi iseniz her hafta seçim oluyor. Her hafta seçimin olması sıkıntılı. İyi günde herkes en büyük sensin diye bağırıyor ama hafif bir sıkıntı olduğunda ise herkes linç etmeye kalkıyor. Onun için spor yöneticiliği, bilhassa futbol yöneticiliği çok zor bir iş.

“BU YÖNETİMİ BOLUSPOR KULLANIYOR”

Biz ilk Belediye Başkanı olduğumuzda Boluspor'un anahtarlarını al, senin demişlerdi ve biz de bu dönemlerde sporla ilgili çok ciddi bilgilerimiz olmadığı için sorduğumuzda dediler ki; Necip Çarıkcı, Hasan Aksoy, Kamil Erbayram futboldan anlarlar ve ben de sorduğumda futboldan anlar mısınız, içinizden birisini Başkan yapın ve biz de yardımcı olalım dedik ve Necip ile uzun yıllar çalıştık. Ondan sonra hafif bir sendeleme olduğunda herkes ‘Şu Necip'le, Belediye Başkanı Boluspor'dan elini bir çekse bu iş olacak' dediler ve bunu derken de hiç Boluspor seveni, Boluspor taraftarı ve yönetimindekiler arasından ‘siz ne yapıyorsunuz, bu adamlar Boluspor'un yararına çalışıyor' diyen olmadı. Hatta dediler ki, Boluspor'u siyasete bulaştırıyor. Ben de dedim ki, ‘ Benden önceki Başkanlar siyasi kimlikleriyle Boluspor Başkanı oldukları halde Boluspor'u siyasete bulaştırmıyorlar da hayatı boyunca görev aldığından bu yana Boluspor'a sadece destek olmaya çalışmış ama kimi almış kimi satmış bunlara hiç karışmamış bir adam nasıl siyasete bulaştırıyor dedim. Ama maalesef benim söylediklerim ciddiye alınmadı ve tu kaka şeklinde üzerimize gelindi. Ama tabi biz bu insanların yapılanı, yüreklerini ve Boluspor'a ne verdiklerini bildiğimiz için bunları ciddiye almadan Boluspor'un yanında olmaya devam ettik. Hatta Boluspor yönetim kurulu başkanlarını bile yanlarına çekerek bizim aleyhimizde açıklamalar yaptırdılar. Ben de son dönemde şunu söyledim. Bugüne kadar gelen Boluspor Başkanları, taraftarlar ve Yönetim Kurulundakilerin tamamı, Boluspor'u kullanmışlardır, ilk defa yeni gelen bu yönetimi Boluspor kullanıyor demiştim. Şuan için de sözümün tamamen arkasındayım.

“ŞUAN Kİ YÖNETİMİN KOYDUĞUNUN EN AZ YARISINI ORTAYA KOYACAK YİĞİT ADAM VARSA…”

Bugüne kadar Boluspor'u sevdiğini iddia eden taraftarlar, Başkanlar ve Yönetim kurulu üyelerinin tamamı Boluspor'u kullanmışlardır. Şuan ki, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulunu da Boluspor kullanmaktadır. Genç, iyi niyetli arkadaşlar ve şuana kadar ceplerinden çok ciddi anlamda Boluspor'a destek vermişlerdir. Onların verdiği desteği verecek adam varsa hemen yanlarındayım ama ben kendi Belediye Başkanlığım süresi içerisinde Boluspor Başkanlarının hiçbir tanesinin Boluspor'a bu yönetimin verdiği desteği verdiğine şahit olmadım, görmedim. Eğer birileri Boluspor'un lehinde bir laf etmek istiyorlarsa Boluspor ile ilgili yüreklerinde bir şey varsa ortaya koyabilme cesaretini gösterebilmeliler. Boluspor kötü gitsin de biz hemen burada kendimizi öne çıkartarak yine Boluspor'u kullanmaya yönelik hareket eden insanlar şunu bilsinler ki, yüreklerinde Boluspor sevdası varsa ortaya koyarlar, şuan ki yönetimin koyduğunun en az yarısını ortaya koyacak yiğit adam varsa çıkar ve biz de Boluspor Başkanlarının tamamının yanında olduğumuz gibi onların da yanında oluruz.

BOLUSPOR AYAKTADIR

Şuan ki yönetim kurulu Başkanı ve ekibinin Boluspor'a koyduğunu bugüne kadar hiç kimse koyamamıştır. Şovmenlerle Boluspor'un bir noktaya gelemediğini de geçmiş dönemlerdeki izlenimimiz göstermiştir. Evet Boluspor 2-3 tane ciddi yenilgi almıştır ve bu herkesi rahatsız etmiştir. Ama Boluspor düşen bir takım değildir, Boluspor batan bir takım değildir, Boluspor ayaktadır. Boluspor'u batırmaya yönelik faaliyetlerinize son verin diyorum.

(Emrah ÖGET)