Açılış öncesinde Emekli Öğretmen Hikmet Manaz sergiyle ilgili bilgi verdi. Ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz bir konuşma yaptı. Konuşmasında öğretmenleri sayesinde bugünlere geldiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz; O dönemlerde bizi yetiştiren öğretmenlerimizden Allah razı olsun. Bizim yetişmemize vesile olan öğretmenimizin yanında, onun güzel sözlerinden sonra laf söylemek bize düşmez. Eğer şehirde, yaşanılabilir bir kent olması için, bir değişim dönüşümü yaptıysak, bu konuda en büyük alt yapımız öğretmen olmamız.

“Biz 6 yıllık öğretmenlerdeniz. Ciddi bir eğitim aldık. Kolay değil”

Başkan Yılmaz El Emeği sergisinin açılışında öğretmenlik yaptığı dönemlerdeki anılarına da değinerek; Bizim dönemimizde kendine güvenen hiç para almadan da kendi kendine yetebilen bir yapı oluşmuştu. Bize devlet deseydi ki; ‘Size hiç para vermeyeceğiz. Ama en ücra köşelerde karın tokluğuna çalışır mısınız?' Herhalde içimizden ‘Hayır' diyen çıkmazdı. Kuradan bana Seben'in en uzak köyü çıktı. Çeltikderesi köyü. ‘Benim köyüme verin' deseydim. Verirlerdi. Ama onu demek bana zul gelmişti. Çünkü öyle yetiştirilmiştik ki… Kendimize güvenimiz çok fazlaydı. Elbette bu güveni kazanmamızda hocalarımızın çok büyük katkıları olmuştu. Burada da çok arkadaşımız var onları da görmekten mutluluk duyuyoruz. Baya zaman geçmiş, okulu bitireli 50 yıl olmuş. Bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen eğer herkesi seviyor ve kucaklıyorsak; bütün zorluklara rağmen bir araya gelebiliyorsak bunu öğretmenlerimiz sağlıyor. Allah razı olsun. Burada eskiyi yâd edecek bir sergi oluşturulmasına vesile olduğu için ve bu sergiye dâhil olup da kendi yaptıklarını sergileme fırsatını bulan arkadaşlarımı buluşturduğu için ben çok teşekkür ediyorum. Bizim meslekteki insanların hepsinin kıymetli olduğunu bilmelisiniz. Bunun için de gurur duyduğumu söylemeliyim. Asıl bizi yetiştirenlerden Allah razı olsun diyorum. Ebediyete intikal edenlere de Allah rahmet eylesin. Kalanlara sağlıklı uzun ömür versin. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlara vesile kılsın.”

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Sergide Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın okul sıralarında arkadaşlarıyla çekilen fotoğrafı dikkat çekti. O dönem birlikte okuduğu sınıf arkadaşlarıyla çekilen fotoğrafı inceleyen Başkan Yılmaz ve arkadaşları uzun süre fotoğrafa bakarak anılarını tazeledi. Başkan Yılmaz eşi Güler Yılmaz'la birlikte yapılan eserleri inceleyerek arkadaşlarını bir kez daha tebrik etti. Sergide ayrıca Başkan Yılmaz'ın sınıfı arkadaşlarından ünlü tasarımcı Hamiyet Gürelli'nin iğne oyası eserleri de yer aldı. A. Haktan Yamantürk