Efsanevi halk kahramanı Köroğlu'nun ismini taşıyan Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali için geri sayım başladı. Başkan Alaaddin Yılmaz, Köroğlu Festivali ile ilgili görüşme yapmak üzere beraberinde Başkan Yardımcısı Hüseyin İka ve Festival Koordinatörü Mehmet Çetin ile Temmuz ayı içerisinde Azerbaycan'a gidecek.
Uluslararası Marka Şehir Bolu ve Köroğlu Festivalinin bu yıl ikincisi 26-29 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin organizasyonunu üstlenen Bolu Belediyesi, etkinliklerle kültürler arası kaynaşmayı arttıracak bir organizasyona ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Köroğlu Festivali ile ilgili görüşme yapmak üzere Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz beraberinde Başkan Yardımcısı Hüseyin İka ve Festival Koordinatörü Mehmet Çetin ile Temmuz ayı içerisinde Azerbaycan'a gidecek.
Başkan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada Uluslararası Marka Şehir Bolu ve Köroğlu Festivali bu yılda Uluslararası düzeyde bir katılımla, coşkulu bir şekilde kutlanacağını belirterek, Köroğlu sayesinde Türk Dünyası ile gönül köprüsü kurduk. Köroğlu sayesinde tüm Türk Dünyası ülkeleri ile kardeşlik oluşturduk. Azerbaycan'da, Kazakistan'da, Özbekistan'da, Kırgızistan'da Köroğlu'na dair nice hikâyeler, nice destanlar nice şiirler ve nice eserler mevcuttur. Köroğlu,Türk Cumhuriyetleri arasında bir kültür köprüsü bir medeniyet köprüsü kurmuştur. Bu köprüyü güçlendirmek hepimizin vazifesidir. Köroğlu'nda sadece Türklerin değil bütün insanlığın alacağı dersler vardır. Çünkü Köroğlu'nun ortaya koyduğu mücadele anlayışı sadece Türk'ün hakkını hukukunu koruyan bir anlayış değildir. Köroğlu'nun yaşadığı dönemlerde bu diyarlardaki nüfusun dağılımını bilenler çok iyi bilirler ki Köroğlu sadece Türklerin değil haksızlığa uğrayan hangi kavimden olursa olsun onun da yanında olmuştur. Dini rengi ne olursa olsun mazlum kimse onun yanında olmuştur. Birleştirici kahramanının izinden gideceğiz. Uluslararası Marka Şehir Bolu ve Köroğlu Festivalinin ikincisi bu yılda büyük bir coşku ile Türk Cumhuriyetlerinin ve sevgili Bolu halkının yoğun katılımıyla gerçekleşecektir” diye konuştu.