Bolu Belediye Meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı Hüseyin İka'nın Milletvekili aday adayı olabilmek amacıyla istifa etmesinin ardından, İka'dan boşalan başkanlık koltuğuna Tahsin Akduman'ın getirileceği iddia edilmişti. Bu iddialara son noktayı Başkan Yılmaz koydu. Başkan Yılmaz, kendisinin Tahsin Akduman'a böyle bir teklif sunmadığını açıkladı. Başkan Yılmaz, yeni başkan yardımcısıyla ilgili ise renk vermedi.

HABER; HAKAN AYDIN

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, boş bulunan belediye başkan yardımcılığı görevi için henüz hiçbir isme teklif götürmediğini açıkladı. Bolu Belediyesi AKP'li Meclis üyesi ve aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek Milletvekili seçimlerinde aday adayı olabilmek amacıyla 10Şubat tarihi itibariyle hem meclis üyeliği görevinden hem de belediye başkan yardımcılığı görevlerinden istifa etmişti.

İka'nın istifasının ardından, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın, AKP Belediye Meclis üyesi Tahsin Akduman'a başkan yardımcılığı görevini teklif ettiği iddiaları kamuoyunda dile getirilmişti. İddialara ise son noktayı Başkan Alaaddin Yılmaz koydu. Kendisinin böyle bir teklifte bulunmadığını belirten Başkan Yılmaz, Ben böyle bir teklif götürmedim. Şu anda da her hangi bir isim üzerinde durmuyorum. İlerleyen günlerde boş da bulunan başkan yardımcılığı kadrolarıyla her hangi bir görevlendirme yapar mıyım? Bekleyip göreceğiz! Henüz kafam da bir isim yok” dedi.