8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sebenli Kadınlar Derneği tarafından bir program düzenlendi.
Köroğlu Otel'de düzenlenen programa Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, eşi Güler Yılmaz, mali müşavirler ve çok sayıda davetli kadın katıldı.
“Şefkat yumağı olan kadınlar evin direği”
Programda Dernek Başkanının açılış konuşmasının ardından bir konuşmada Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaparak şunları söyledi; Bu gün bayanlarımız için çok özel bir gün. Dünyada haklarını aramak için verdikleri mücadelede hayatını kaybeden kadınların anısına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edilmiş. Bizim ülkemizde ve inancımızda kadının yeri çok büyük. Allah şefkati verirken erkeklerle bayanlara farklı oranlarda vermiş. Canlıların hepsinde ana olanların özel bir kimliği ve şefkat duygusu var. İnsanoğlu dünyadaki en şerefli varlık ama bayanlar ise şefkat duygularından dolayı bana göre çok daha özel insanlar. Dinimiz de şunu diyor, eğer cennete gidecekseniz, Cennet anaların ayakları altında”. Öyle olunca da kadına verilecek olan değer çok önemli. Şefkat yumağı olan kadınlar evin direği. Hele Anadolu da ana her şey. Onun için anaların önünde sadece saygıyla eğiliyorum” dedi.
Kadınlara sahip çıkan yapılar gelişiyor”
Hükümetin istikrarlı bir şekilde yürüttüğü politikalar neticesinde kadınlara sahip çıkan yapıların her geçen gün biraz daha geliştiğini vurgulayarak konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, "Şu anda haddi aşan erkekler varsa onların hesabının sorulabileceği bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizde artık kadınlara sahip çıkan yapılar gelişiyor. Hükümetimiz şu anda kadından sorumlu bakanlık oluşturdu. Bu bakanlıkta kadınlarımızın elinden tutuyor, mağdur olan kadını kollama görevini hepimize verdiği gibi bu konuda zafiyet gösterenleri de cezalandırabiliyor. Ben bu kadar güzel insanı bir arada görmekten son derece mutluyum. Önünüzde saygıyla eğilir, 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutlar, şükranlarımı sunarım” dedi.