Bolu Belediye Meclisi Temmuz Ayı ikinci oturumunda Hayvan Hakları Komisyonu'nun yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile sokak hayvanlarının tedavi, beslenme gibi ihtiyaçlarının şartlı bağış ile ücretsiz yapılmasına karar verildi. Ayrıca Başkan Özcan, açıkladığı projeler içerisinde yer alan köpek köyü için de girişimlere başladığını duyurdu.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantısında Türkiye'ye örnek olmak amacı ile ülkedeki ilk Hayvan Hakları Komisyonu kurularak üyeleri seçilmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda da komisyon ilk gündem maddesini oluşturarak Bolu Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı'nda üyelerin oylarına sunmuştu.

İLK BAĞIŞLAR YAPILACAK

Komisyonun gündem maddesinde şartlı bağış ile sahip hayvanların yiyecek, tedavi masraflarının belediye tarafından ücretsiz karşılanması meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Konu hakkında açıklama yapmak üzere kürsüye gelen CHP Bolu Belediye Meclisi Üyesi Cihan Tutal ise ilk bağışların meclis üyeleri tarafından yapılmasını talep etti. CHP ve İyi Parti İl Başkanlığı'nın da bu konu için bağış yapacağını söyleyen Tutal, ayrıca 12 proje daha hazırladıklarını ifade etti.

Ak Parti Bolu Belediye Meclisi Üyesi Zafer Turan ise kendilerinin de bağış yapmak için hazır olduklarını belirtti.

“KÖPEK KÖYÜ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Başkan Tanju Özcan ise konu hakkında komisyon üyelerine çalışmaları için teşekkür ederek açıkladığı projeler arasında yer alan köpek köyü için de çalışmalara başladığını duyurdu. Başkan Özcan, Türkiye'de ilk defa hayvan hakları komisyonu kurduk. Akabinde sokak hayvanlarına yardım edebilmek için şartlı bağışı kabul ettik. Şartlı bağışta yatırılan para sadece sokak hayvanlarının tedavi, beslenmesi ile kullanılabilecek. Ben tüm belediye meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum bu konuda duyarlılık gösterdiler. Topluma da örnek olacaktır. Sizler Bolu halkının seçtiği insanlarsınız. Seçilmişler ile bunun başlaması siyasi partilerimizin buna destek vereceğini beni ayrıca mutlu etti. Şimdiden katkılarınız için çok teşekkür ediyorum. Hayvan hakları komisyonu hızlı başladı gerçekten çalışıyorlar. Hayvan severler ile bir araya geliyorlar. Fikirlere açıklar. Barınağımızda köpeklerimizin ve kedilerimizin daha uygun şartlarda barındırılabilmesi için sundurmalar yapılıyor. Köpek Köyü projesi için de çalışmalara başladık. Gökçesu'da bulunan ve ömrünü yitirmiş kum ocağını alıp bu noktaya yapmak istiyoruz. Başkan Yardımcımız Feridun Yılmaz da çalışmalara başladı. Köpek Köyü projesini hayata geçireceğiz. Arzu eden vatandaşlarımıza sahiplenme konusunda yardımcı da olacağız. Tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.