Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Sözcü Gazetesi Muhabiri Özlem Gürses ile yaptığı röportajda belediyenin iyi bir şekilde denetlenebilmesi adına İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettiğini söyledi.

Yerel seçimleri kazanıp ilk vaatlerinden biri olan Suriyelilere aşevi dışında maddi yardımı kesen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Sözcü Gazetesi'nden Özlem Gürses ile gündeme dair röportaj yaptı. Açıklamalarında belediyenin durumu hakkında konuşan Başkan Özcan, detaylı bir şekilde bilgi verdi. İşte o açıklamalar:

“KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR, KAÇ KİRALIK ARAÇ VAR BULAMADIM”

Durum, tahmin ettiğimden daha kötü. 5-6 gün geçti. Sürekli istiyorum resmi yazı ile, belediyenin borçlarını hâlâ çıkartabilmiş değilim. Bazı müteahhitlere Seçim sonrası hak edişlerinizi düzenleyin” demişler, her gün borç artıyor. Bolu Belediyesi'nin kiralık araç sayısını tespit edemedim. Dün gelen yazıyla 46 idi, bugün 49'a çıkmış.

‘AKIL ALACAK GİBİ DEĞİL…'

Personel sayısını da bulamadım. Birim birim istiyorum bir rakam çıkıyor, personel müdürlüğünden istiyorum başka bir rakam. En son, Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurdum, bizde kaç kişi sigortalı çalışıyor diye…

AKP KADIN KOLLARI BAŞKANI BELEDİYEDEN MAAŞ ALIYOR, NE İŞ YAPTIĞI BELLİ DEĞİL

İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettim. Bağımsız bir denetim firmasına da bütün hesapları kontrol ettireceğiz. Bankamatik memurları var. Bolu AKP Kadın Kolları Başkanı mesela, ben hangi birimde çalıştığını bir türlü öğrenemedim. Ama her ay maaş ödeniyor. Bunlara izin vermeyeceğiz. CHP Kadın Kolları Başkanı da olsa fark etmez, yanlış işler bunlar.

– Personelle ilgili bir tasarrufunuz olacak mı?

Olacak mutlaka. Çünkü özellikle yapılmış bazı son dakika alımları var. 19 Aralık'ta aday olduğumda tabloya baktım, o zaman 1001 çalışan vardı. Şu anda İŞKUR aracılığı ile 1600'a yaklaşmış bu sayı, son hafta bile alımlar olmuş. Bankamatik dışında kimsenin ekmeği ile oynamayacağımızı söylemiştim zaten. Ama Bolu dışında oturanları bile çalışan haline getirmişler, Düzce'de oturuyor, bizde çalışıyor.