Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen mobil konser etkinliğine izinsiz olduğu için polis ekipleri tarafından izin verilmemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Belediye tarafından tam kapanma nedeniyle evlerine kapanan vatandaşa moral olması nedeniyle düzenlenen etkinliğin polis ekipleri tarafından izinsiz olduğu için sonlandırılmasına tepki gösteren Başkan Özcan, “Sayın valimiz halkın mutluluğuyla mutlu olacaktır. Bu uygulamadan vatandaşımız mutluydu. Yasaksa yazılı bir bildiri talep ediyorum kendisinden” ifadelerine yer verdi.

Konu ile ilgili Belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama videosu yayınlayan Başkan Özcan, etkinliğin sonlandırması ile ilgili verdiği tepki şu şekilde;

“23 NİSAN’DA DA BU UYGULAMAYI YAPTIK KİMSE MÜDAHALE ETMEDİ”

“Hoş bir olay olmadı. Neden böyle bir uygulamaya gidildi söyleyeyim. Bizim belediye kanunu çok açık. Bir belediye belde halkının mutluluğunu gözetmek zorundadır. Sanatsal ve kültürel faaliyetler yapmak belediyenin asil görevlerinden bir tanesidir. Ve bunlarla beraber bir amaç daha güdüldü. Yerel sanatçılar evlerine bu şekilde ekmek götürüyor bu insanlar 1 buçuk yıldır aç. Bu insanlar hayatlarını buradan kazanıyor. Bu uygulamayla yerel sanatçılarımıza katkı veriyoruz. Ücretler ödeniyor. Bizde hem yerel sanatçılarımıza destek verelim hem de evde bunalan insanlara moral olsun diye düşündük ve başlattık. Bu bizim için ilk değil daha önce sokağa çıkma kısıtlamasında 23 Nisan’da da bu uygulamayı yaptık. Kimse müdahale etmedi”

“BU BİR KAMU HİZMET ARACI VE BOLU BELEDİYESİNİN OTOBÜSÜ”

“Belediyeler böyle bir şey yapamaz diye bir kanun yok. Ben içişler bakanlığının genelgesini inceledim böyle bir kısıtlama yok. Bu bir kamu hizmet aracı ve Bolu belediyesinin otobüsü. Tüm bunlara rağmen dün akşam emniyet güçlerimiz, otobüsün önünü kesmek suretiyle durdurmuşlar. Benimle de iletişime geçtiler. Arkadaşlar bizim yaptığımız işlemin yasaya aykırı bir tarafı yok. Bize gönderilen herhanigi bir karar yok. Normalde arkadaşlar buna devam edebilirdi fakat biz emniyet güçlerine saygılıyız, hep saygılı olduk. Onlarda bana göre haksız ve hukuksuz bir emri almışlar. Bunu yerine getirdiler. Orada görevli olan basın müdürümüz Ergin Bey de gerekli açıklamayı yapmış. Polis kardeşlerimiz talimatlarını uygulamak zorunda kalmışlar. Bu talimatı kimden aldılar bilmiyorum bize bir bilgilendirme yapılmadı”

“TÜRKYE’DE BİRÇOK BELEDİYE BENZER UYGULAMALAR YAPIYOR”

“Eğer bu kararı Valilik vermişse yazılı olarak vermediği belli. Vali bey kendi hakkını kullanarak böyle bir karar verdiyse ben sayın valimizin bu kararını tekrar gözden geçirmesini arz ediyorum. Sayın valimiz halkın mutluluğuyla mutlu olacaktır. Bu uygulamadan vatandaşımız mutluydu. Yasaksa yazılı bir bildiri talep ediyorum kendisinden. Türkye’de birçok belediye benzer uygulamalar yapıyor. Havalar güzel bırakın insanlar balkonlarında hava alırken söylenen şarkılara türkülere eşlik etsinler, az da olsa eğlensinler. Otobüs mahallemize ne zaman gelecek diye sürekli telefonlar alıyorum. Verilen talimat geri alınmadığı sürece maalesef otobüs mahallenize gelemeyecek. Bunun sorumlusu biz değiliz”

“HUKUKSUZ BİR YAKLAŞIM”

“Bu faaliyet yapmamızı engellemesinler, biz emniyet mensuplarıyla bir araya getirmesinler. Bu hukuksuz bir yaklaşım. Bir ger adım veya yasaklayıcı bir karar bekliyoruz. Böyle bir karar gelmezse önümüzdeki günlerde tekrar sahaya inmeyi planlıyoruz. Biz devletiz biz emniyetle bir araya getirmesinler. Sosyal ve kültürel etkinlikler zorunludur ve hakkımı kullanıyorum. Yasaklama kararı aldılarsa bunun bir dayanağı olmalı. Pandemi kurallarına aykırı bir durum yok ve insanlar bu uygulamadan memnun. İnsanları mutlu etmek belediyenin zorunlu kamu hizmetidir. Zorunlu olmayan kamu hizmet varsa orada çalışanlar bankamatik görevlisidir. Bunun siyasi bir karar olduğunu düşünmek istemiyorum. Amacımız şov yapmak değil bunu görevimiz görüyoruz, halkımıza hizmet ediyoruz. Gerekli açıklama yapılırsa bizde ona göre hareket ederiz ama yapılmıyor”