Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, korona virüs salgını boyunca Bolu’da kovit-19 nedeniyle ölenlerin ve Bolu Belediyesi Mezarlıklar İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından defnedilenlerin sayısının yaklaşık 550,600 civarında olduğunun belirtti.

Bolu’da yoğun bakım ünitesinde herhangi bir yoğunluk ve sorun olmadığını belirten Başkan Özcan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar bizim mezarlıklar işleri müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre 550 civarında vatandaşımızın Kovit’ten dolayı öldü. Bolu’daki hastanelerde ölenlerin işlemlerini biliyorsunuz biz yapıyoruz. İlçelerdekiler de genellikle buraya sevk ediliyor. Bizim bilmediğimiz ilçelerde de 50 kişi vardır. İl dışından gelenlerde var yani yaklaşım 550,600 kişi kovit-19’dan ölüp Bolu’ya defnedildi diyebilirim” dedi.

“TEST SAYISINDA BİR AZALMA VAR”

Bolu’da vakalarda azalma olduğunu belirten Başkan Özcan, “Sağlık il müdürümüzle zaman zaman görüşüyoruz. Vakalarda biz azalma olduğunu söylüyorlar. Test sayısında bir azalma var. Şu anda Bolu’da yoğun bakım yataklarında herhangi bir sorun yok. Nüfusuna göre en fazla yoğun bakım yatağı düşün illerden biriyiz bu konuda” ifadelerine yer verdi.