Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Suriyeli göçmenlerin ardından Afganistan'da Taliban zulmünden kaçan göçmenlerin de Türkiye’ye gelmesi ile gündeme gelen mülteci konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin kabile devletine döndüğünü belirten Başkan Özcan, “Sacının jöleleyip sağı solu kesen Suriyeliye ben belediye kaynaklarından sahip çıkmam hükümet sahip çıksın. Parklarda oturuyorlar sağa sola bakıyorlar bu konuda sürekli bize şikayet geliyor vatandaştan rahatsız oluyorlar. Kadınlarımız sokaklarımızda rahat yürüyemiyor. Kent meydanı Şam meydanına döndü” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Taliban zulmünden kaçan Afganlıların göçü ile gündem gelen mülteci konusu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“TÜRKİYE’DE EKMEK ELDEN SU GÖLDEN”

“Şu anda biz Türkiye Cumhuriyeti olarak dünyada en fazla göçmen barındıran ülkeyiz. Ve bizim göçmenler çok enteresan, savaş var diye Suriye’den kaçıyorlar. Ama bayramda Suriye’ye gidip bayramlaşıyorlar. Sonra tekrar geri geliyorlar. Neden? Çünkü Türkiye’de ekmek elden su gölden. Milyarlarca dolarlık para harcanıyor onlara. Neredeyse Türkiye nüfusunun %10’u göçmenler haline geldi. Sadece Suriyeliler değil, Iraklılar var. Afganlılar var. Yani bavulunu alan Türkiye’ye geliyor”

“BİR TANA YABANCI UYRUKLUYA İŞ YERİ AÇMA RUHSATI DA VERMEDİK”

“Ben bu soruna secim öncesinde de parmak basmıştım. O zaman çok tepkide görmüştüm. Ama halkın genel olarak benim söylediklerimi benimsediğini bir anlamda halkın hislerine tercüman olduğumu gördüm süre içerisinde. Seçimden önce söz vermiştim. Demiştim ki, ‘Ben yabancı uyruklulara iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğim’ demiştim. Bu güne kadar bir tana yabancı uyrukluya iş yeri açma ruhsatı da vermedik. Verilmiş olan ruhsatları da iptal ettik”

“BU YABANCI DÜŞMANLIĞI DEĞİL”

“Bu misafirlik çok uzadı. Senin ülkende savaş varsa sen bayramda nasıl gidiyorsun? 10 yıl oldu. Şu anda Türkiye nüfusunda kayıtlı kayıtsız yaklaşık 800 Milyon göçmen var. Bunu görmemiz lazım. Bu yabancı düşmanlığı değil. Bu söylediklerim ırkçılık hiç değil. Şu anda Irak’ta savaş var mı? Yok. Peki Iraklılar hangi gerekçe ile ülkemizde kalmaya devam ediyor. Orada bir bölgesel kürt yönetimi var. Bir de Irak merkezi hükümeti var. Savaş yok. Bende soruyorum, Iraklılar neden Türkiye’de? Suriye’de savaş kaldı mı? Hiç kalmadı. Esad af çıkarttım Türkiye Suriyeli vatandaşları bırakmıyor dedi. Suriye’den kaçanlar kimden kaçmış o bile belli değil”

“BU GELENLERİN BİR KISMI ERMENİ KÖKENLİ”

“Bu gün Suriye’den gelenlerin bir kısmı Ermeni kökenli. Bunu aslında büyün tarihçiler biliyor ama her nedense söylemiyorlar. Bu gelen Suriyelilerin rast gele şehir seçtiklerini de düşünmüyorum ben. Ermeni kökenli olanlar atalarının dedelerinin topraklarına gidiyorlar. Tokat’ta çok mu iş var? Niye o kadar çok Suriyeli var Tokat’ta. Çünkü geçmişte çok ermeni varmış. Antep öyle Hatay’da öyle. Bu gelenlerin bir kısmı Ermeni kökenli sonradan Araplaştırılmış olanlar”

“TÜRKİYE GÖÇMEN MAFYASI İLE KARŞI KARŞIYA KALACAK”

“Devletin emniyet birimleri biliyor mu bu kişiler kimden kaçmış. Eli silah tutmuş mu tutmamış mı? Hiç araştırmış mı? Afganistan gelenlere bakıyoruz evet insan. Ama bunlar hayatları boyunca savaşmaktan başka bir şey yapmamışlar. 7,8 yaşında silah tutmuşlar büyümüşler bu gün Türkiye’ye geliyorlar. Türkiye’de bunlar ne yapacak? Hayatı boyunca silahtan başka bir şey eline almamış olan Afganlar ne yapacaklar? Bir süre sonra Türkiye göçmen mafyası ile karşı karşıya kalacak. Ben bunu mecliste yıllar önce söyledim. Bir de Afganlar geliyor. Gelene kucak açıyoruz.”

“YABANCI UYRUKLULARIN SU FİYATLARINA VE KATI ATIK ÜCRETLERİNE 10 KAT ZAM YAPACAĞIZ”

“Yabancı uyruklarla ilgili çok büyük imtiyazlar var. Bizim göçmenlerde öyle vergiden muaf yardım yağıyor. Şu anda göç dalgası ile ilgili pazarlıklar dönüyor yine onlarda yakında ortaya çıkar. Ama ben artık sıkıldım. Yardım kesiyorsun gitmiyorlar, iş yeri ruhsatı vermiyorsun gitmiyorlar. Bundan sonra biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta mecliste yabancı uyrukluların su fiyatlarına, katı atık ücretlerine ve bazı ödemelerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık ücretine ve diğerlerine zam yapacağız. Bunları gitsinler diye yapıyoruz”

“BU KONUDA GERİ ADIMDA ATMAM”

“Bütün yabancı uyruklulara bu zammı yapacağız. Gitsinler dava açsınlar. Ben hukukçuyum aldığım kararın gerekçesini de söylüyorum. Kimseden bir şey saklamıyorum. Bu açıklamamdan sonra müfettişler gelebilir. Birileri hakkımda suç duyurusunda bulunacak. Yine çıkıp birileri insan haklarından bahsedecek, bana faşist diyecek ama hiç umurumda değil. Ben halkın tercümanlığını yapıyorum. Bu konuda geri adımda atmam”

“ESAD İSTİYOR İŞTE GÖNDERELİM GİTSİN”

“Bu misafirlik uzadı. Benim elimde yok ki tutup zabıta ile şehrin dışına koyayım. Bir ara Cumhurbaşkanı sinirlendi kapıları açıyorum dedi. Biz otobüs dolusu insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Esad istiyor işte gönderelim gitsin. Daha ne kadar taşıyacağız bu yükü”

“MİLLETİM KARISINA KIZINA BAKMAKTAN BAŞKA BİR İŞLERİ YOK”

“Benim askerim Suriye’de şehit düşüyor benim Mehmetçiğim. Burada jöleli adamlar hiçbir işte çalışmıyor akşama kadar parktalar. Milletim karısına kızına bakmaktan başka bir işleri yok. Bunlar bizim örfümüze adetimize aykırı. Orada oturuyorlar akşama kadar yayılıyorlar. Benim gücüme gidiyor. Sen bu ülkede askerlik yapmayacaksın, vergi ödemeyeceksin, yardım almaya devam edeceksin. Bu ülkenin yoksulları yatağa aç girecek ama sen nike marka spor ayakkabından taviz vermeyeceksin. Benim alamadığım ayakkabılarla dolaşan göçmenler var nasıl göçmen bunlar? Ben bunları çözemiyorum”

“KENT MEYDANI ŞAM MEYDANINA DÖNDÜ”

Göçmen çöplüğüne döndük. Bir yerde savaş çıksa buraya geliyorlar. Resmen kabile devletine döndük. Sacının jöleleyip sağı solu kesen Suriyeliye ben belediye kaynaklarından sahip çıkmam hükümet sahip çıksın. Parklarda oturuyorlar sağa sola bakıyorlar bu konuda sürekli bize şikayet geliyor vatandaştan rahatsız oluyorlar. Kadınlarımız sokaklarımızda rahat yürüyemiyor. Kent meydanı Şam meydanına döndü. Caddeye çıkın bakın kaç tane Türk vatandaşı var kaç tane yabancı uyruklu vatandaş var. Covit’ten dolayı dışarı çıkamıyorduk şimdi her yer açılınca bunları koşa koşa banklar gittiler. Benim gariban Mehmetçiğim de onların toprakları için savaşıyor”