Haber; Sefa GÜNAY- Erol DEĞİRMENCİ

Mevcut İl Başkanı Kazım Karsu’nun tek liste ile katıldığı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresi CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, delegeler ve çok sayıda parti üyesinin katılımıyla İl Kültür Müdürlüğü Salonu’nda yapıldı. Kongrede konuşmak için söz alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın İl Danışma Meclisi’nde yaptığı açıklamalara yönelik iddilara cevap vererek Doğanay’a yüklendi.

Başkan Özcan’ın kongrede konuşması şu şekilde;

“2020 YILI 2019’DAN DAHA FARKLI OLACAK”

“Mart’ın sonu bahar olacak dedik seçimlerde tüm Türkiye’de, tüm Türkiye’de umut veren sonuçlar aldık yerel seçimlerde. Bolumuzda da tam anlamıyla Mart’ın sonu bahar oldu. İlçe kongremizde de ifade etmiştim. Gerçekten tüm yol arkadaşlarıma yoldaşlarıma yine birlikte yol yürüdüğümüz İYİ Partili arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum. Tabi ki bu başarıyı taçlandırmak için bunu kalıcı hale getirebilmek içinde inanın neredeyse 24 saatimizi belediyemize ayırıyoruz. Ben haftanın 7 günü çalışıyorum Bolu’da olduğum zamanlar. Pazar günleri de dahil kafa yoruyorum ve belediyeye gerçekten yaşıyorum. Belediye başkanlığını keyif alarak yapıyorum. Ve her türlü soruna hakim olmaya çalışıyorum. Çözümde bulmaya çalışıyorum. Elbette bu süreçte hatalarımız, eksiklerimizde olacak. Sizin mazur görmenizi bekliyorum. Zor bir belediye devir aldık, bunu rakamları ile anlatmıştım. Tekrar anlatmayacağım. Ama 2019 yılında özellikle ekonomik olarak iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Yani icra takiplerinin hiçbiri yok artık. Bolu Belediyesi borçlarını rahatlıkla ödeyebilir duruma geldi. 2020 yılı 2019’dan daha farklı olacak. Bu yıl daha çok yatırıma kaynak ayıracağız. 2021,2022 ve 2023 yılları bizim açımızdan tamamen rahatladığımız, projelerimizin tamamının hayata geçirdiğimiz yıllar olacak”

“ŞUNU BİLİN; BOLU BELEDİYESİ BİZİM BİR KURUŞUMUZU DAHİ İSRAF ETMİYOR”

“2020 yılının zorluğu şu; 4 tane çok maliyetli işe soyunduk. Bir tanesi hep söylüyorlar ya Kara Dere Tüneli Tünelini yaptık diye. Kardeşim sadece tüneli açmışsın onun iç kaplaması bize kalmış, 18 milyonluk bir iş. Pis Su Arıtmayı yeniden ihalesi yaptık, kaynağını bulduk. Adam 2 milyon iş yapmış gitmiş. KDV dâhil 64 milyon civarında 2020 yılında yapacaklarımız. Yine Orman Bölge Müdürlüğü binası 21 milyonluk binaydı %30 bitti. 14 milyon buraya para vereceğiz. Birde hemen yanımızda iş merkezi vardı ihalesini yaptık. Kaynağı hazır denilen onunda hiç kaynağı falan yok. 25-30 milyon civarında olacağını hesaplıyoruz. O işi de bu yıl bitireceğiz. Yani bu yıl 120 milyon civarında parayı bu 4 projeye para ayırdık. Onun dışında da çok ciddi bir planlama yaptık. Artık hangi sokakta hangi çalışmayı yapacağımızı bilerek gideceğiz. İnşallah programa da sadık gidebilirsek birçok sorunu çözmüş olacağız. İcracı birimlerimizin tamamı artık her ay ne yapacağın bilerek gidecek. Kaynağı olmayan hiçbir işe girmeyeceğiz. 2020 yılında bu kadar borç ödemeyeceğiz. Dediğimiz gibi daha çok gözle görünür çalışmalar başlayacak. Ama asıl rahatlayacağımız yıl 2021, 2022, 2023. Çok iyi gideceğiz. Bunları yaparken nasıl yaptık, hep söylüyoruz. İdari ve mali açıdan oturtmaya çalışıyoruz, israfı engellemeye çalışıyoruz. Her yerde gururla söylüyorum. Başını yastığa koyarken şunu bilin Bolu Belediyesi bizim bir kuruşumuzu dahi israf etmiyor. İsrafı engelledikçe daha sağlam adımlar atıyoruz. Bunun bereketi de oluyor”

“200 KİŞİNİN EKMEĞİYLE OYNUYORLAR”

“Türkiye de iktidarda AKP, ama burada muhalefetteler. Ama bunların muhalefet anlayışları bir tuhaf. İş yaptırtmamaya odaklanmışlar. Bize zarar verme adına Bolu’daki tüm vatandaşları cezalandırmaya kalkıyorlar. Tüm bunlara rağmen biz işimizi yapıyoruz. Ama şu son yaşanan olayları biliyorsunuz. Bizim oradaki kavgamız ne, 200 kişiye istihdam sağlayacağız. Projeye başvurduk. Önce müdür bakanlığa sormam gerekir dedi. Buyur sor dedik. Bakanlığa sordu, bakanlık olumlu görüş verdi. Evet belediye de bu imkandan faydalanabilir. Sonra anlaşıldı ki Türkiye’de birçok belediye bu projelerden faydalanıyor. O zaman bizde faydalanalım verin cevabınızı, efendim veremem. Niye vermezsin, baskı görüyorum. Kim sana baskı gösteriyor, ilk başata yorum yok. Sonrasında arkadaşlarımız gidiyor. Onlara diyor ki devletin müdürü ‘başkana selem söyleyin, şu anda AK Partide milletvekilleri ve il bakanı toplantıda bu konuyu istişare ediyorlar. Bana izin ver derlerse veririm. Demezlerse vermem. Cevap bu. Bunun ayıbını bir tarafa bırakıyorum. İl başkanını arıyorum kardeşim adam senden talimat bekliyor. Bolu için güzel şeyler yapmak istiyorsan ver talimatı. Defalarca uyardık en sonunda müdür dönüş yaptı; izin vermediler diye. İnsanların ekmeğiyle oynuyorlar, 200 kişinin ekmeğiyle oynuyorlar. Ne yaptık bunun üzerine bilbordlara çıktık. Olayları özetledik. Ve dedik ki bak bunun sorumlusu AK Parti il başkanı. Arayın niye böyle yaptın demek isterseniz numarası dedik”

“MAĞDURU OYNAMAYA ÇALIŞIYOR, ZALİMDEN MAĞDUR OLMAZ”

“Ak Parti il başkanını numarasını vermek ne zamandır suç oldu. Ak Parti’li başkanın numarasını toplumdan saklaması ayıp. Kamuya mal olmuş insanların ne özel hayatları gizlidir, nede telefonları gizlidir. Böyle bir şey olmaz. Neymiş gece ararlarsa taciz ederlerse, sen demiyor musun? 24 saat telefonum açık, adamın hastası olursa, adamın cenazesi olursa seni aramayacakta kimi arayacak? Veya beni aramayacakta kimi arayacak? Benim numaramı bilmeyen yok. Canlı yayında defalarca söyledim. Üst düzey siyaset yapanın numarası gizli olur mu? Ben telefonunu yazarak hedef göstermişim. 12 yaşındaki çocuğu ertesi gün baba ben okula gideceğim mi demiş. Duygu sömürüsüne bak. Şu kardeşiniz PKK’nın ölüm listesine girdi. Ev de bu mevzu konuşulmadı bile. Mağduru oynamaya çalışıyor, zalimden mağdur olmaz. Bolu beyi ne yapsa da mağdur olamazdı. Senden de mağdur çıkmaz”

“BİZ FETÖ’CÜLERİN BİR BARDAK ÇAYINI BİLE İÇMİŞ İNSANLAR DEĞİLİZ”

“İş bel altına gitmeye başladı. Yüzüm kızarıyormuş, evet benim yüzüm utandığım zaman kızarır. Birde ben rahatsızım kızarıyorum. Sorun benim yüzümün kızarması değil de, sorun şu senin niye yüzün kızarmıyor kardeşim. Bu kadar yolsuzluğu görüyorsun, bu kadar hırsızlığı görüyorsun. Hiç yüzün kızarmıyor. Tayyip Erdoğan’ın %67 oy aldığı şehirde seçimi kaybediyorsun, il başkanı olarak gene yüzün kızarmıyor. Sorun senin yüzünün kızarmaması. Bir de diyor ki FETÖ’cü taktikler uyguluyormuşuz. Vallahi biz FETÖ’cü taktikleri bilmeyiz, onu siz bilirsiniz. Biz FETÖ’cülerin bir bardak çayını bile içmiş insanlar değiliz. Ama siz FETÖ’cülerle yurt dışı ziyaretleri yapan, birlikte iş tutan, bu ülkenin her türlü derde sokan sizlersiniz. O yüzden ortada bir FETÖ’cü taktiği olursa bunu da en iyi bilen sizsiniz”

“AYNAYA BAKTIKLARINDA FETÖ’CÜNÜN KİM OLDUĞUNU GÖRÜRLER”

“İki de bir diyor ki 15 Temmuz gecesi nerdeydin. Defalarca söyledim. Meclisteydim. Ondan sonra o nöbetlere niye gelmedin? Kardeşim ondan sonra çıkan FETÖ’cülere bak bakayım. O nöbetlere katılanlar arasında çıkmış o FETÖ’cüler. O meydandakilerin hepsi FETÖ’cü demiyorum. Ama FETÖ’cüler korkudan o meydanlara gitme ihtiyacı duydular. Bu salonda o meydana giden var mı? Yok. Bu salonda FETÖ’cü var mı? O zaman bunları FETÖ’cü diyenleri aynaya bakmaya davet ediyorum. Aynaya baktıklarında FETÖ’cünün kim olduğunu görürler. FETÖ’cülerle el ele kol kola yürüyenler. Neredesin hocam dön artık diyenler bu gün utanmadan Cumhuriyet Halk Partilileri FETÖ’cülerle aynı yere koymaya çalışıyor”

“ALLAH AKIL FİKİR VERSİN BUNLARA”

“Yandaş basında benimle ilgili bir haber vardı. FETÖ’nün siyasi ayağı diye. Konu 2011 yılında yeni milletvekili olduğu da posta görüşmeleri basına düştü. Şimdinin MİT müsteşarı o görüşmeler yapılırken başbakanlık müsteşar yardımcısı ben bu zat hakkında suç duyurusunda bulundum. Kamuoyuna da duyurdum Sonra benim suç duyurum üzeri beni ifadeye çağırmamı bekliyorum, çağırmıyorlar. FETÖ’cü bir başsavcı vardı aradım onu dedim ki kardeşim ben şikayet ediyorum ben milletvekiliyim. Beni ifadeye dahi çağırmıyorsunuz. Adam beni ifadeye çağırmadı. Şimdi dönüm dolaşmış daha ortada MİT TIR’ları yakalanmamış benim suç duyurumda beni MİT TIR’ları davasıyla ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Allah akıl fikir versin bunlara”

“İLK SEÇİMDE ABBAS YOLCU, GİDİYORLAR”

“AKP 17 yıldır ülkeye zarar verdi. Bunlar ilk seçimde gidiyorlar. Belediye seçiminde sonra şöyle demiştim 7 yıl da ben beş kez seçilmişim, ülke sandığa gitmekten yorulmuş şu 4 yılı herkes iyi kullansın demiştim. Ama bu gün aynı kanaatte değilim. Bunların bir an önce gitmesi gerekiyor. Ülkenin başına daha fazla bela olmaları lazım. Adımın Tanju Özcan olduğuna inandığım kadar, yerel seçimlerde demiştim ki bu seçim kazanacağız dediğim günkü inancımla söylüyorum. İlk seçimde Abbas yolcu, gidiyorlar. Ülke rahat nefes alacak. Diliyorum ki bu seçimde hemen olur her şey yoluna girer. Siyaseten baktığımda hiç bu kadar inançlı olmadım. Gerçekten gidiyorlar. Cumhuriyeti kuranlar olarak bu beladan ülkeyi kurtaracağız”