Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi Meclis salonunda basın mensupları ile bir araya gelerek tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs tedbirleri kapsamında bayram boyunca 81 ilde uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde Bolu da alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Tanju Özcan açıklamasında, “Devletimiz bu tedbirleri mecburiyetten alıyor. Biz de korona virüsün yayılma hızı düşmüşken daha güzel neticelerin ortaya çıkma imkanı varken vatandaşımızı bayramda da bu kısıtlamalara uymaya davet ediyoruz. Zorunlu haller olmadığı sürece hiç dışarı çıkmayalım, zaten sokağa çıkma yasağı var. Biz belediye olarak sokağa çıkma yasağı sürecinde 4 gün boyunca bütün tedbirlerimizi aldık bu tedbirleri alırken. Valilik başta olmak üzere diğer kuruluşlarla da istişare içerisinde hareket ettik” ifadelerini kullandı.

“TOPLU TAŞIMA DEVAM EDECEK”

Zorunlu görevde bulunanlar için toplu taşıma hizmetinin devam edeceğini belirten Özcan,“Şehirdeki ulaşımla ilgili başta sağlık çalışanları gibi zorunlu görevde bulunanlar için toplu taşıma hizmetinizi kısıtlayarak da olsa sürdüreceğiz. Bununla ilgili belediyemizin internet sitesinde gerektiği duygular yapılmaya başladı belediyemiz her türlü tedbiri aldı. Bunda bir sıkıntımız yok Fırıncılarla valilikte belediye temsilcimizin de katıldığı toplantılar yapıldı ekmek başta olmak üzere hiçbir kurumda sıkıntı yaşanmayacağını öngörüyorum. Belediye çalışanımız bu 4 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde de temel hizmetlerimizin aksamaması için görevlendirildi yani su arızaları ile ilgili altyapı ile ilgili nöbet birimlerimiz, temizlik birimimiz tamamen çalışacak itfaiye birimimiz eskiden olduğu gibi çalışacak diğer birimlerimizde de hiçbir hizmetin aksamaması bakımından yeterli personelimizi görevlendirmiş bulunmaktayız” dedi.

“KRİZ MASASI KURULDU”

Belediyede kriz masası oluşturduklarını belirten Başkan Özcan, “Belediyemiz bünyesinde bir kriz masası oluşturduk başında Başkan yardımcımız Rasim Özdemir’i getirdik vatandaşlarımız 444 26 58 numaralı belediye hattını 24 saat arayabilir bize her türlü ihtiyaç için arayabilirler bu numaraya ulaşamazsa ya da işi görülmezse Rasim Bey'in numarasını da vermek istiyorum 0 505 802 12 74, benim numaramı da zaten vatandaşlarımız biliyor. Danışmanım İsmail Özgüneylioğlu’nun numarasını da paylaşmak istiyorum 0532 472 31 66 bu numaralara da her türlü ihtiyaç için erişim imkanı sağlıyoruz. Yani vatandaşlarımızın sağlıklı huzurlu ve ihtiyaçlarının kısa sürede giderilebildiği bir bayram yaşatmak istiyoruz. Dediğimiz gibi her türlü tedbiri aldık, öngöremediklerimiz olur diye kriz masası kurduk. Bizim anlayışımız Yüce Allahu Teala Bakara suresi 148’inci ayetinde tüm müslümanlara hayır işlerinde yarışın demiş. Biz de bundan feyz alıyoruz ve tüm bu süreç boyunca tüm kurum ve kuruluşlarla hayır anlamında yarışa girdik. Bundan sonra da ancak hayır işlerinde yarışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“HAYIR İŞLERİNDE YARIŞIYORUZ”

Açıklamalarında Başkan Özcan son olarak, “Korona sürecinin ve kısıtlamaların başladığı 13 Mart’tan itibaren biz Bolulu ihtiyaç sahiplerini aç bırakmayacağımızı söylemiştik bu kapsamda 20 bin 350 civarında gıda kolisi dağıttık, doğrudan gelir yardımı yaptığımız aile sayısı 1000’i aştı. Kardeşlik Köprüsü projemiz de çok başarılı oldu. En çok memnun olduğum da; Sayın Ahmet Baysal ‘da bu Kardeşlik Projesi üzerinden birçok aileye ekstra bir katkıda bulunmuş oldu hem kendisi, hem eşi hem rahmetli İzzet babamız adına bu yardımları gerçekleştirdi. Bu süreç içerisinde biz 350 civarında aileye her gün sıcak yemek götürmeye devam ettik, hiç kimseyi geri çevirmedik 1500'e yakın insana günlük yemek çıkartmış oldu bu süreç içerisinde şu ana kadar 600 binin üzerinde maske gerek kendimizin ürettiği gerekse satın alarak bir kısmına vatandaşa esnafımıza doğrudan ulaştırdık, bazılarını muhtarlar aracılığıyla ulaştırdık. Maske sıkıntısını en az yaşayan şehirlerden bir tanesi Bolu oldu sürecin en başından bu yana biz dediğimiz gibi hayır işlerinde herkesle yarışmaya varız. Bundan sonraki süreçte de bu sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde korona virüs tedbirlerimizi olacak, vatandaşın hayatına dokunma sözüyle gelmiştik herkesin ihtiyacı olan belediyeciliği yapıyoruz” dedi.