Haber: Adnan KARABULUT

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasından sonra bir çok isimden tepki yağdı. Tanju Özcan sosyal medyada gündem oldu. Açıklamaların ardından Emre Uslu gibi bir çok isim ile diyaloga giren Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclis Ağustos ayı birinci oturumunda konuya açıklık getirdi. Başkan Özcan, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Bir haftadır Türkiye benim açıklamalarımı konuşuyor. Yandaş medyada sürekli ‘Tanju Özcan’ın tepki çeken açıklamaları’ başlığıyla haberler ve iftiralar atıyorlar. Tepki kimden gelmiştir? Tepki, bu ülkenin vatandaşlarının haklarını koruyamayan siyasilerden gelmiştir. Neymiş Tanju Özcan ırkçıymış, faşistmiş... Kim söylüyor... FETÖ’cüler, vatan sevgisinden mahrum siyasiler, rejimden beslenen yorumcu sıfatlı troller…”

“ACI ÇEKEN BİR BELEDİYE BAŞKANIYIM”

“Sokaktaki emekli, işsiz, genç, ayakkabı boyacısı, esnaf, köylü ne diyor? “Helal olsun, hislerimize tercüman oldun. Sen gerçek bir vatansever Türk milliyetçisin” diyor. Ben bu ülkenin bekasını düşünen, halkının geleceğine kafa yoran, sokaktaki işsiz gencine, yatağına aç giren T.C. vatandaşı için acı çeken bir Belediye Başkanıyım. Siyasi kariyerleri ve kendi ikballeri için memleketin dertlerini görmezden gelen koltuk sevdalılarından değilim ben. Ben hiç ırkçı veya faşist olmadım, olmam da… Ben sadece etnik kökenine, mezhebine bakmadan bu ülkenin asli unsurlarının sesi olan, Atatürk’ün tanımladığı anlamda bir Türk milliyetçisiyim. Büyük Atatürk 100 yıl önce memleketin dahili ve haricinde gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olanlar olabilir demişti. İşte tam da bugünlerde bunu yaşıyoruz.”

“BEN CHP’NİN ÖZ EVLADIYIM, ÜVEY EVLADI DEĞİL”

“Memleketini, kendi vatandaşını ülkesinin bekasını düşünen Tanju Özcan Irkçı, faşist oluyor. Memleketi ele geçirmeye çalışan Fetöcüler, koltuk sevdalıları ve rejim beslemeleri el ele vermiş sözde değil, özde bir Atatürkçüye Faşist ve Irkçı diyor. Kendi partisinde kadın kolları başkanlığı dışında her görevi yapmış gerçek bir CHP’liye, Atatürk’e kefere diyen, kadın kotasından yetkili bir organa seçilebilen ithal bir partili bile bana hümanizm, sosyal demokrasi dersi veriyor, ırkçı olmakla faşist olmakla suçluyor. Kendisini kınıyorum, ben CHP’nin öz evladıyım, üvey evladı değil.. Bana Irkçı ve Faşist diyenlere sesleniyorum Hadi ordan! Bu Ülkenin bekasını düşünen T.C Vatandaşı Türk’ de, Kürt’te, Alevi’de, Sünni’de tıpkı benim gibi vatan sevendir. Bana ırkcı ve faşist diyenlerde vatan hainidir. Tarihe damat Ferit gibi geçeceklerdir. Bu Ülkenin bekasını düşünemeyen vatan hainlerinin dilinin, dininin, inancının, siyasi düşüncesinin, kırmızı çizgilerinin olmadığını halkımız görmüştür. Konu vatan severlik olunca kimlerin fetocüler ile aynı ağızdan konuştuğunu Türk milleti görmüştür. Maalesef şaptan şeker olmuyor. Cinsini sevdiğimde cinsine çekiyor.”

“15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİ TAŞERONU FETÖDÜR”

“Fetö’cü Emre Uslu bana saklandığı ininden Twit atıp faşist, Kemalist diyor. Doğru ben Kemalistim ama faşist değilim. Sen fetocüsün hem de vatan hainisin hemde şerefsizsin. Bu vesileyle şunu da söyleyeyim bu haine hain dedim diye şerefsiz dedim diye ABD malı instagram paylaşımımı kaldırdı. Taktiri halkıma bırakıyorum. Bu olay vesilesip ile ABD’nin de ne mal olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi taşeronu fetödür. Ama müteahhit yani işin plancısı ve uygulayıcısı ABD yönetimidir. T.C’ nin namuslu ve şerefli savcılarına sesleniyorum. ABD’nin darbe girişimindeki rolünü biliyorsunuz. Elinizde yeterli delil var. Darbeyi ABD’nin planladığı ortada, taşeron hainleri hala beslemeye devam ediyor, oda ortada gerçekten darbenin siyasi ayağını araştırmak istiyorsanız, ABD Başkanları, Obama, Trump ve Biden hakkında soruşturma açınız, hatta gerekir ise kırmızı bülten çıkartınız. Göreceksiniz içerdeki siyasi siyasi ayak kendiliğinden ortaya çıkacaktır.”