Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu'nun günlük ekmek ihtiyacının dörtte birini üretebilecekleri bir fırının yapılması ile ilgili müjde verdi. Bu fırını yapmak istemelerindeki amaçları anlatan Başkan Yılmaz, Birinci olarak; fırın sektörünün canının istediği gibi fiyatlarla oynamasını engellemek için biz bu fırını kurmak istiyoruz. İkinci olarak da; fakir fukaraya daha uygun şartlarda ekmek verebilmek için biz bu fırını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: EMRAH ÖGET

Atıl durumda olan Belediye Fırınını yeniden faaliyete geçirmek için çalıştıklarından bahseden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Eğer bu fırını kurarsak son teknolojiye uygun olarak kuracağız. Şuan kurmamamızla ilgili çok yoğun bir baskı altındayız. Ama bu fırın kurulacak, çünkü fırınların amacı şudur; birinci olarak, fırın sektörünün canının istediği gibi fiyatlarla oynamasını engellemek için biz bu fırını kurmak istiyoruz. İkinci olarak da, fakir fukaraya daha uygun şartlarda ekmek verebilmek için biz bu fırını yapıyoruz. Yoksa ekmek üretmek için biz fırın kurmuyoruz. Ama elimizde geleceğe yönelik olarak da çok sistematik, dengeli, istediğimiz zaman düğmeye bastığımızda her şeyi kontrol edebileceğimiz bir sisteme geçeceğiz” diye konuştu.

“25 BİN EKMEK ÜRETECEĞİZ”

Geçmişte bu fırının Belediye'nin kontrolündeymiş gibi görünse de hiç Belediye'nin kontrolünde olmadığını öğrendiklerinden ve üretilen ekmeğin tercih edilmediğinden bahseden Başkan Yılmaz, Hatırlarsanız bizim ekmeğimizi kimse almak istemiyordu, halbuki bizim ekmeğimizi herkesin almak istemesi lazım. Şuan tecrübelendik, ne yaptığımızı bilerek kuracağız ve bizden daha teknolojik bir fırın olmayacak. Türkiye'nin en teknolojik fırınını kuracağız ve 25 bin ekmek üreteceğiz. Bolu'nun toplam ekmek ihtiyacı günlük 100 bindir, biz bunun dörtte birini üreteceğiz. Başlangıç olarak belki dörtte birini üretemeyiz ama 25 bini üretebilecek şekilde sistemi kuracağız. Kimseye bağımlı bir sistem olmayacak ve bizim ekmeklerimizle kimse oynayamayacak.

“BENİM KANAATİM, FIRINI AYNI YERE KURACAĞIZ”

Kurulacak yer ile ilgili ipuçları da veren ve şuan atıl durumda olan Belediye'ye ait eski halk ekmek fabrikasının yerine, yeni fırının kurulacağının sinyallerini veren Başkan Yılmaz, Yer burası olursa inşaat maliyeti vermiyoruz ve mevcut yere kurabiliyoruz ama burası fırın için ideal bir yer değil. Şimdi yeni bir yere yapmış olsak en az 400 bin Lira bina maliyeti gelecek. Şimdi fırını buraya kursak, daha sonra başka bir yere taşıyacak olsak belki 200-300 bin Liralık bir söküp taşıma maliyetiyle bu işi çözebileceğiz. Bu konuda karar aşamasındayız. Benim kanaatim buraya kuracak gibi görünüyoruz” dedi.