Milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 93. yıl dönümünü ve bu günün anısına ilan edilen, geleceğimizin güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere tüm milletimizin ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı içtenlikle kutluyoruz.

23 Nisan 1920'ye gelinceye kadar Anadolu işgal ve esaretle tanışmış, asırlar boyunca devletin payitahtı olan İstanbul 16 Mart 1920′de işgal edilmiş, özellikle İngilizler mağrur ve küstah tavırlarla şehirde terör estirmeye başlamışlardı. Anadolu'nun imanlı ve yiğit yüzbinlerce evladı yedi düvele karşı savaştı. İşte milleti ayağa kaldıracak güç olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 93 yıl önce böylesine yürekleri dağdar eden bir atmosferde açıldı.

23 Nisan 1920 Cuma günü, hatimlerle, dualarla, salavat-ı şeriflerle Millet Meclisinin açılışı yapıldı. Tepeden tırnağa maneviyat yüklü bu muhteşem açılış merasimini millet olarak her daim hafızalarımızda dipdiri tutmalı, o güzel ruhu nesilden nesile aktarmalı ve o ruhu yaşatanları hayırla anmalıyız. Irkçı emperyalistlerle İstiklal Savaşı yapmış ve Büyük İsrail Antlaşması olan Sevr'i uygulattırmamış olan imanlı ecdadımızın torunları olarak, yıl dönümünü kutladığımız bu milli günümüzde 23 Nisan 1920 ruhunu yeniden kuşanmalıyız.

Bugünün Türkiye'si ve coğrafyamız üzerinde oynanan aynı oyunların arka planını görerek üzerimize düşeni yapmalıyız. Biz, bu milleti millet yapan değerlerin törpülenmesine razı olamayız. Biz sözde muhafazakârlaşma adına değerleri batılılaştırılmış, zihniyeti devşirilmiş, öncelikleri dünyevileştirilmiş bir toplum projesinin yanında yer alamayız. Evet, biz toplum değil, bir milletiz!