Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bugün TV'de yayınlanan Gezgin programının konuğu oldu. Yılmaz Bolu'nun doğal güzellikleri ve Bolu Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Yönetmenliğini Recep Öner'in, sunuculuğunu Derya Uğur Öner'in yaptığı programda Bolu'nun tanıtımının yanısıra Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'la yapılan röportaj da yer aldı.
“Bolu ile ilgili bir senaryomuz var”
Röportajda Bolu Belediyesi'nin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz şunları söyledi: Bir serüven içerisinde Bolu'yu geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Bugün şunu, yarın şunu yapalım demekten ziyade Bolu ile ilgili bir senaryomuz var. Yaptığımız her çalışma bu senaryonun tamamlanmasına yönelik. Bizim bu güne kadar yaptığımız çalışmaların birçoğu çevreye yönelik çalışmalardır. Biz göreve geldiğimizde pis su ve temiz su arıtma tesisimiz yoktu yaptık. Pis su ile ilgili çalışmalarımıza baktığınızda Bolu'dan Abant'a kadar kolektör hatlarımızı döşedik. Abant'taki oteller de dahil o bölgede ki bütün işletmelerin pis sularını alıp arıtarak Büyüksu'ya veriyoruz” dedi.
“Dünyanın gelmiş olduğu noktaya biz de geleceğiz”
Röportajında atıklarla ilgilide birçok çalışma yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz, Çöple ilgili baktığımız zamanda daha önceleri bir boşluğa çöpler atılıyordu. Şu anda ise bir çöp toplama tesisimiz var. Yine şehrimizde evde ayrıştırma sistemini başlatmış durumdayız. Bununla ilgili geri dönüşüm sistemini kurmuş durumdayız. Ayrıca da çöpten elektrik enerjisi üretmeye başladık. Yine evlerimizdeki yanık yağlar, sanayideki yanık yağlar, tıbbi atıklar, piller ve elektronik atıkların toplama işlemlerini de kontrollü bir şekilde sürdürüyoruz. Önümüzde ki dönem içerisinde dünyanın gelmiş olduğu noktaya bizde gelmiş olacağız” diye konuştu.
“Büyük bir problemi ortadan kaldırıyoruz”
Konuşmasında Kültür Park Projesi'ne de değinen Başkan Yılmaz, Şehirlerin en büyük sıkıntılarından birisi de otopark problemi. Bu problemi tam olarak aşabilmiş bir il de yok. Biz Bolu Belediyesi olarak bu problemi aşmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Kültür Park Projesi kapsamında bir çalışmamız var. Bir tepeyi tamamen kaldırıyoruz. Orayı bin araçlık katlı otopark haline dönüştürüyoruz. Üzerine de peyzajını yaparak eski haline dönüştüreceğiz” dedi.