Kontv'de yayınlanan Gezen Bilir” programı bu haftaki çekimlerini Bolu'ya ayırdı.
Kontv ekibince üç gün boyunca Bolu Merkez ve ilçelerinde çeşitli mekanlarda gerçekleştirilecek olan çekimlerde Bolu'nun tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı yapılacak.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da Bolu'ya çekimler için gelen Gezen Bilir” programının konuğu oldu.
Yılmaz kendisi ile yapılan röportajda Bolu'nun doğal güzellikleri ve Bolu Belediyesi'nin yürüttüğü proje çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Bin araçlık katlı otopark yapacağız”
İlk olarak Arasta Çarşısı ve Kültür Park Projesi çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Taş Han'ın olduğu yer bizim Arasta çarşımız. Burayla ilgili komple bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında gerçeğine uygun olarak restorasyonunun yapılması ile ilgili projemizi Anıtlar Kurulu'na sunduk. Bu projemiz onaylanırsa başlatacağımız çalışmalar kapsamında buradaki çarşı Taş Han'la birleşecek. Taş Han'da şu an faaliyetlerini sürdüren iş yeri sahiplerine de hiç para almadan işlerini devam ettirecekleri bir alan yaptık. Yine bu alanın yakınında Kültür Park projesi kapsamında çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda o alanda ilk olarak bin araçlık katlı otopark yapacağız” dedi.
Gölcük Dünya'da eşi benzeri olmayan bir yer”
Röportajında Bolu'nun doğal güzelliklerinden de bahseden Başkan Yılmaz, Bolu göller diyarı bir yer. Doğamız çok bakir. İnsanımız ormanlarını ve doğasını hiç bozmadan koruyabilmiş bir yapıya sahip. En fazla ormanlık alanlara sahip bir il olmamıza rağmen orman sanayi gelişmemiş tek il de Bolu'dur. Böyle bir yapı içerisindeki Gölköy'ümüz, Abant'ımız, Yedigöller'imiz şu anda dünyanın bildiği yerler. Yine çok fazla bilinmeyen Abant'ın yedi katı büyüklüğündeki Seben Gölü'müz ve o bölgelerimizin tamamı inşallah gelecekte turizm açısından çok önemli yerler olacak. Bunların dışında ise Gölcük ise bizim nazarımızda dünyada eşi benzeri olmayan çok önemli bir mekan. Burasının işletmesini Milli Parklar'dan Bolu Belediyesi'ne aldık. Şu anda göl ve etrafında yenileme çalışmaları yapıyoruz. Buraya gelen insanların tamamı, gezsin, eğlensin ve mutlu bir şekilde buradan ayrılsınlar istiyoruz. Burada sürdürdüğümüz çalışmaları inşallah önümüzdeki bahara kadar tamamlayıp Gölcük'ü yeni yüzüyle vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.