Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ve bu yıl 17'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT, İstanbul Beylikdüzü Tüyap'ta açıldı.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, dünyanın en büyük turizm fuarlarından birisi olan EMİTT Fuarı'nın İstanbul Beylikdüzü Tüyap'ta gerçekleştirilen açılışına katıldı. Bolu ve Bolu'nun bütün ilçelerinin katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşan Başkan Yılmaz, EMİTT Fuarı'nın ve bu fuara Bolu olarak katılmanın öneminden bahsederek şöyle devam etti: Emitt Fuarı turizm açısından dünyanın en büyük fuarlarından bir tanesidir ve eğer biz turizm kentiyiz diyorsanız bu fuara katılmak zorundasınız. Biz MARKA, BAKAB gibi daha birçok kurum ve kuruluşla birlikte bu işin içerisinde süreklilik arz etmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar içerisinde hem Bolumuz ve ilçelerinin tamamını tanıtırken, turizm bölgelerimiz ve otellerimizde bu fuarda tanıtımlarını yapma imkanı buluyorlar. Zaman içerisinde inşallah bu fuarın bizlere katkısı artarak devam edecektir. Bizde bu tür programlara Bolu Belediyesi olarak destek vererek devam ettirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Dünyada birçok fuar var fakat turizm açısından en ciddi ve uluslararası olan fuar bu fuardır. Burada ayrıca kendi iliniz haricinde diğer yörelerin ürettiği ürünleri ve o yöreleri de tanıma şansı buluyorsunuz. Sadece bizim bulunduğumuz holü dolaşarak tüm Batı Karadeniz illerinin hem turizm değerlerini hem de yörelerine has ürettikleri değerleri görebilme şansınız oluyor. Ayrıca buranın sayesinde MARKA'daki illerin tamamının içerisinde bulunduğu bir turizm faaliyeti başlatabileceğimiz gibi BAKAB ile de bütün Batı Karadeniz'deki illerin içerisinde bulunduğu bir turizm faaliyeti başlatabiliriz. Birde bu fuara katılan iller ve ilçeler birbirleriyle diyalog halinde oluyorlar ve bu bile çok önemli bir gelişme.”
“Emeği geçen herkesi kutluyorum”
Ayrıca EMİTT Fuarı'nda Bolu ve ilçelerinin tanıtımı için emek veren herkesi kutlayan Başkan Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti: Biz turizm konusunda sürekliliği sağlamak zorundayız ve bu sürekliliği sağlamak içinde bu türlü fuarlar çok önemli. Bizde Bolu olarak kendimizi turizm ve üniversite kenti olarak düşündüğümüz için bu fuarlara sürekli olarak katılıp ilçelerimiz ile birlikte bir bütün olarak Bolu'yu dünyaya tanıtmak için uğraşıyoruz. Bu konuda bütün ilçelerimiz emek veriyorlar ve Bolu'nun tanıtılması için emek verip buraya katılan herkesi kutluyorum ve Bolu'dan da insanların buraya gelip buraları görmesini arzu ediyorum. Ayrıca devlet olarak da buraya çok büyük ehemmiyet veriyoruz ve her açılışta mutlaka Turizm Bakanımız ve bütün valilerimiz burada oluyor. Dolayısıyla böyle bir fuarın hem ülkemize hem de Bolumuza fayda getirmesini diliyor ve emeği geçen herkesi kutluyorum.”
Başkan Yılmaz fuar açılışının ardından Bolu ve ilçelerinin stantlarının bulunduğu holdeki diğer illerin stantlarını da gezerek, hem görevlilerle sohbet etti hem de o illerin yöresel ürünleri ve turizm faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Yılmaz daha sonra fuar alanından canlı yayın yapan Karabük, Öncü ve Rumeli TV'nin konuğu oldu. Canlı yayında, Bolu ve Bolu'nun turizm faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren Yılmaz, EMİTT Fuarı'nın hem Bolu hem de çevresindeki iller için son derece önemli olduğunun altını bir kez daha çizdi.