Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, bilgilendirme toplantıları kapsamında Ankara Bolulular Platformu üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplantı öncesinde Bolulular, fabrikayı gezerek ekmek üretimini yerinde gördüler.
Başkan Demirel, Bolululara Etimesgut'u anlattı. Etimesgut'un şu anki nüfusunun yaklaşık 500 bin civarında olduğunu, devam eden gelişim hızıyla gelecek 10-15 yılda nüfusun 1 milyona ulaşacağını öngördüklerini vurgulayan Demirel, Ne yazık ki kaynaklarımız aynı oranda büyümüyor. Çok çalışarak kısıtlı imkan ve kaynaklarla Etimesgut'a bir çok yeni yatırım yapıyoruz. Yapısal, yeşil alan ve sosyal, kültürel projelerimizle ilçemizi daha modern, daha yaşanabilir hale getiriyoruz” dedi.
Demirel, Kaynaklarımızı çok yerinde, halkımızın gerçekten ihtiyaç duyduğu projelerle değerlendirdik. İlçemizin büyük ihtiyaç duyduğu sosyal tesisler inşa ettik. Atakent Sosyal Tesisleri ve Kent Konseyi Binası'nı hizmete açtık. Festivallerin, konserlerin ve her türlü kültürel etkinliklerin yapılabildiği Türk Beyleri Kent Meydanı'nı hizmete sunduk. Türkiye'nin en yaygın yerel mesleki eğitim modeli olan etiSEM'i hayata geçirdik. Aşevi ve Şefkateli çarşımızla ihtiyaç sahiplerimizin her zaman yanında olduk. 19 Mayıs'ta Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'ni, 2 Haziran'da da Eryaman Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi ile Emekli Çay Bahçesi ve Ziya Gökalp Tesislerimizi hizmete açacağız. Tüm bu yatırımlarımızın yanı sıra 4 yılda 75 yeni park inşa ettik, bu sayı 5. yılımızda 100'ü bulacak” ifadelerini kullandı.
Bolulular Platformu Müteşebbis Heyet Başkanı Mustafa Aydınalp de konuşmasında kendilerini ağırladığı için Demirel'e teşekkür etti. Aydınalp, 500-600 Bolulunun bir araya geleceği büyük bir organizasyonu Etimesgut'a düzenlemek istediklerini belirterek Demirel'den destek istedi. Başkan Demirel de Ankara'da yaşayan Boluluların Etimesgut'ta buluşmasından ve onları ağırlamaktan mutluluk duyacağını söyledi.