Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Türkiye'deki en büyük kamulaştırma faaliyetlerinden birini gerçekleştirme çalışmalarına başlamasıyla birlikte Kentsel Dönüşümde hukuki yolların nasıl olacak olması noktasında girişimlerine başladı.
Demirciler Mahallesi'ndeki çarpık ve eski yapılaşmayı bitirmek isteyen Başkan Baygın, yine bilindiği gibi, bu mahalleyi Gerede'nin yeni iş merkezi ve meydanı yapmayı planlıyor. Bu mahalleden geçen ana fay hattı nedeniyle 30 metre genişliğinde bir yol planlaması yapılan kamulaştırmada atılacak avam adımlar belli oldu ve 21 Mart 2013 Perşembe günü Belediye Meclisi'nde proje encümen üyeleri tarafından görüşülerek karara bağlanacak.
Türkiye'de yapılacak en büyük kamulaştırmalardan biri olacak olması nedeniyle özellikle hukuksal noktada uluslararası konferanslara katılmaya başlayan Gerede belediye Başkanı Ömer Baygın, Danıştay Başkanlığı tarafından organize edilen Kentsel Dönüşüm ve Çevre Hukuku Konferansında yer aldı.
Gerede Belediyesi İmar Komisyon Başkanı Orhan Danışman ile bu önemli konferansa katılan Baygın, yeni yasa ile birlikte hız kazanan kentsel dönüşüm projelerinde özellikle anlaşma noktasında belediyelerin elini kolaylaştıracak çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, TOKİ, HSYK, Yargıtay Başkanları, Yargıtay C.Başsavcısı, İstanbul-Ankara-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları, Üniversitelerden, Belediyelerden, STK'lardan ve İspanya ve Fransa'dan temsilciler de bu önemli konferansa katıldı.