Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi'nde çalışan bayan personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Belediyede çalışan bayan personelin, belediyenin gülen yüzü olduğunu belirten Başkan Yılmaz, kadın erkek bütün belediye personelinin, vatandaşın emrinde olduğunu bilerek çalışması gerektiğini söyledi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle, Bolu Belediyesi'nde çalışan bayan personellerin gününü kutladı. Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Yılmaz, belediyenin her geçen gün daha güler yüzlü ve daha hizmetkar olmasının çok önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Sizlerin belediyemizde çalışmanızdan gurur duyuyoruz. Çünkü sizler belediyemizde biz erkeklerin hiçbir zaman sağlayamayacağı estetiği sağlıyorsunuz ve bizlerin bu açığımızı kapatıyorsunuz. Şu anda belediyemizde çalışan bayan personel sayımız bizim özel bir gayretimiz değil. Bu sayının oluşması bir rastlantı da diyebiliriz. Çünkü işe alımlarla ilgili arkadaşlarımız müracaat edenlerin arasından başarılı olacağını düşündükleri kişileri işe kabul ediyorlar. Ben işe giren personelimizi pek görmem ya da hakkında karar vermem. Ama demek ki iş başvurularını değerlendiren arkadaşlarımız, bayanların işyerinde daha başarılı olacağını düşündükleri için belediyemizdeki bayan personel sayımız da her geçen gün artıyor. Asıl önemli olan ise belediyenin daha güler yüzlü ve daha hizmetkâr olmasıdır ve bu konuda da hepinizin çok büyük bir önemi bulunmakta.”
“Sizler bizim gülen yüzümüz olmalısınız”
Konuşmasının devamında, kadınların belediyenin gülen yüzü olması gerektiğini ve zaten bunun da böyle olduğunu bildiğini belirten Başkan Yılmaz şu şekilde devam etti: Şu anda Bolu, belediyecilik açısından çok önemli bir noktaya gidiyor ve bu yolda belediyenin halkla yüz yüze gelinen noktalarında kibar ve güler yüzlü davranılırsa, bir bütün olarak belediye yönetimi kibar ve güler yüzlü davranmış oluyor. Fakat bunun tam tersi olursa da belediye yönetimi kibar davranmamış, kaba oluyor. Sizlerin buralardaki davranışlarınız, başta belediye yönetimi olmak üzere bütün olarak belediyenin davranışı gibi algılanıyor. Bu sebeple, bizlerin vatandaşımızın emrinde olduğumuzu bilerek hareket etmemiz gerekiyor ve benim sizlerden bu konu ile ilgili tek istediğim budur. Geçmişte belediyeler emrediciydi ama şu anda hizmetkar konumuna geçiyor ve biz de bu anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sizler bizim gülen yüzümüz olmalısınız. Sayı itibari ile de bizim arzu ettiğimiz noktaya gelmişsiniz ve bu konuda da sizleri tebrik ediyorum. İnşallah sizlerin bu güler yüzünüz biz erkeklere de yansır. Allah sizlerin yüzünü her zaman güldürsün ve bu vesile ile yılda bir seferde olsa sizlerin sonsuz özelliklerini ve güzelliklerini bizlere yeniden hatırlattığı için 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum.”
Başkan Yılmaz konuşmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, bayan meclis üyeleri ve bayan müdürler ile birlikte üzerinde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun' yazılı pasta kesti. Yılmaz pasta kesiminden sonra belediyede görevli bütün bayan personele gül ve alışveriş çeki hediye etti.