Ak Parti Merkezi İlçe Kongresine katılmak için Bolu'ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'la beraber Gümrük Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Erçoşkun, Ak Parti İl Başkanı Yüksel Çoşkunyürek'in bulunduğu ziyarette, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bakan Cevdet Yılmaz'dan taleplerde bulundu.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ziyarette yaptığı konuşmasında; Bugüne kadar götürüp de hayır denilen bir projenin olmaması bizleri umutlandırıyor. Uzun zamandır bir çalışma içindeyiz. Şehrin ortasından geçen D-100'ü güneye alma projemiz var. Benim Belediye meclis üyesi olduğum zaman planladığımız bir yol. Karayollarına onaylattık. Şu anda yolun açılmasına başlanması lazım. Bu konuda desteğini bekliyoruz. Şehrin içerisinde 10 km'lik bir yaşam merkezi haline gelecek. Buda Dünya'da ilk olacak. Bu konuda şu anda sonuç aşamasındayız. Bilim ve Teknoloji Merkezi kurulmasıyla ilgili çalışmayı başlattık. TÜBİTAK'la görüştük. 5 Milyon TL'lik desteğin verilmesi konusunda tamam denildi. Son olarak sizin onayınız gerekiyor. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Bir diğer konuda içme suyu arıtma tesisi için döşenen borularda patlamalar meydana geliyordu. Devlet Su İşleri görüştük proje onaylandı. Ana isale hattının çelik boru olmasıyla ilgili Devlet Su İşleri tarafından DPT'ye sunuldu. Bu konuda sizden destek bekliyoruz. diyerek dosyayı teslim etti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz sıcak karşılama ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek; Bolu'ya çok ciddi yatırımlar yapıldı. Alt yapı yatırımları yapıldı. En son doğalgaz ile ilgili çalışmalar belirli bir yere geldi. Bütün bunlarla birlikte Bolu'da artık yaşanabilir bir şehir. Bunun sonuçlarını inşallah önümüzdeki dönemlerde göreceğiz. Biz Bolu'da bazı ölçümler yapıyoruz. Bolu'da mutluluk düzeyi Türkiye ortalamasının oldukça üstünde. Aynı şekilde kamu hizmetlerinden de ortalamanın oldukça üstünde bir şehir. Yönetimde istikrar çok önemli. İstikrarlı sürekli bir yönetim birlik beraberlik içinde yapılan çalışmalar önemli. Bu konuda emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum. Ayrıca Ankara gittiğimde Bakanlık içinde taleplerinizi yakından takip edeceğiz ”dedi.