Avustralya'da Türk Sanayici İşadamları Derneği tarafından düzenlenen programına katılan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Victoria Eyalet Başbakan Yardımcısı Peter Ryan tarafından verilen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, Çanakkale'de ne işiniz vardı” sorusunu sordu.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın konuşması Avustralya basınında da yankı buldu. Türkçe yayın yapan Yeni Vatan Gazetesi Başkan Yılmaz'ı, Bolu Belediye Başkanı sordu; Çanakkale'de ne işiniz vardı!” başlığıyla manşete taşıdı.
“Avustralya ve Yeni Zelanda ile ilk karşılaşmamız sırasında biz ülkemizi savunmak ile meşguldük, tabi bu savaşta Avustralya'ya bu kadar uzak mesafede sizin orda ne işiniz vardı, bunu anlamakta zorluk çekiyoruz.” sözü ile salonda gülüşmelere sebep olan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bir Türk deyişini hatırlatarak, ‘'Her kavgadan sonra bir dostluk başlar” dedi.
Başkan Yılmaz, Avustralyalıların her yıl Çanakkale'ye gelmelerinin hem tarihlerine sahip çıkmaları hem de Türkiye ile dış ilişkileri güçlendirme adına önemli olay olduğunu belirterek, Çanakkale savaşının büyük Türk tarihinin sadece bir sayfasında yer alabilecek boyutta olduğunu hatırlattı.
Melbourne hükümetine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Yılmaz, büyük kazanımlarla Türkiye'ye geri döneceklerini söyledi.
Başkan Yılmaz son olarak Avustralya'dan ülkemize gelen misafirlerin, sadece Çanakkale'yi değil Bolu'yu da ziyaret etmelerini istedi.