Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Dayıoğlu Mahallesi Mezarlık mevkisinde yapılan kanalizasyon çalışmasının bir hafta süreceğini açıkladı.

Dayıoğlu Mahallesi Mezarlık mevkisinde kanalizasyon çökmesi meydana gelmesi üzerine Gerede Belediyesi çalışmaları başlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Orada kanalizasyon sıkıntısı vardı. Çökmeler yaşanıyordu. Alt yapı çalışması olduğundan dolayı bir hafta gibi doğal gaz verilemeyecek. Oradaki kazı çalışması büyük. Oradaki kanalizasyon hattı yaklaşık 7-8 metre derinliğinde. Kazmaktan başka çaremiz yok. Çalışmalarımız devam ediyor. Mahalle sakinlerinin biraz sabırlı olmaya davet ediyorum. Yaşanılan durumdan dolayı özür dileriz. Havaların iyisinde bitirelim istiyoruz. Tüm çalışmalarımız mahalle sakinlerine yönelik” diye konuştu.

Allar, o bölgede çökme olduğundan dolayı geniş çapta bir çalışma olduğunu belirterek, Mahalle sakinlerinin mağduriyetlerini çok iyi anladığını kaydetti. Allar, çalışmaların kısa sürede bitirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Mithat Dayıoğlu İlköğretim Okulu'nda kanalizasyon sorunundan dolayı kesilen su ihtiyacını Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır. Her gün bir araç su götürerek mağduriyeti çözmeye çalışıyor.

Mahalle sakini Ramazan Yerlikaya, Dayıoğlu Mahallesi'nde sürekli kazı çalışması olduğundan dolayı mahalle halkı olarak rahatsız olduklarını. kanalizasyon çalışmasının doğal gaz yakıldığı şu soğuk günlerde değil de yaz aylarında yapılması gerektiğini belirterek tepki gösterdi.