Boluspor Başkanı Savaş Abak yaptığı açıklamalarda çarpıcı sözler söyledi. Abak çarpıcı açıklamalarında, niye kamuoyunun önüne bu güne kadar çıkmadıklarının sebeplerinide kamuoyu ile paylaştı. Abak, 4 ay boyunca anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Çok zor şartlarda göreve gelirken, küme düşme potasında olduğumuz için zor günler yaşadık. Küme düşmediğimiz için sevindik ama Boluspor gibi 50'inci yılını kutlayacak köklü bir takımın küme düşmedi diye sevinmememiz lazım” dedi.
“GÜL BAHÇESİNE GELMEDİM”
Göreve geldiği günden beri ilk defa konuşan Boluspor başkanı Savaş Abak, bilinmeyenler anlattı. Görevi devralmasının ardından bir çok konu ile mücadele ettiğini ve gelirken gül bahçesine gelmediğini ve gelir gelmez 1 milyon 700 bin lira civarında acil ödenmesi gereken parayı ödeyip Boluspor üzerindeki yükü hafiflettiğini söyledi.
Savaş Abak, Başkan olduğum zaman büyük çapta maddi sıkıntı vardı. İlk olarak bunu halettik. Tarih de ilk defa yönetime girenler 50 bin lira para verdi ve toplamda 1 milyon lira hibe ederek kulübe katkı sağladık. Kamuoyunda Boluspor kulübünün 10 milyon borcu olduğu söyleniyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Biz görevi devraldığımızda ateşten bir gömlek giydiğimizi biliyorduk. Kongrede 4 milyon 900 bin lira gibi bir borç olduğu söylendi. Sonradan baktık ki borç 6 milyon 200 bin. Şu anda ise ben gerçek rakamları açıklayayım. Söylendiği gibi Boluspor'un borcu 10milyon lira değil 7 milyon 400 bin liradır. Bunun içinde futbolcuların maç taksitleri, pirimleri, esnafa borç, vergi borcu, banka kredi borçları ve bizim yönetim kurulundan emanet olarak verdiğimiz 2 milyon 600 bin lira da dahil. Şunu da belireyim, yönetim kurulu olarak Boluspor'a verdiğimiz emanet paradan biz bir kuruş bile faizi alınmayacak” dedi.
“KÜMEDE KALDIĞIMIZA SEVİNMEMEK LAZIM”
Abak, Kulübümüzün bir geçmişi var. 50'inci yılını kutlayacak. Zor bir dönemin ardından kümede kaldık. Bu güne kadar Tv karşısına geçir yada her hangi bir basın mensubuna açıklama yapmadım diye hep eleştirildim. İlk günlerde konuşaçak bir durum yoktu. Takımın yaşadığı sıkıntılar içersinde yoğunluğu hep oraya verdim. Hem o gün ne konuşacaktım, neyi anlatacaktım. Ortada bir başarı yoktu. Konuşmak için yüzüm yoktu. Hem fazla böyle Tv'ye çıkmak, gazeteye konuşma gibi bir alışkanlığım yok. Sevmiyorum. Şu an konuşuyorum. Başarılımıyım, kümede kaldığımız için başarılıyım tabi ki ama Boluspor kümede kaldı diye de fazla sevinemeyiz. Çünkü Boluspor'un küme düşme rüyası görmemesi lazım. Biz köklü bir kulübüz, onun içinde eskiden yapılan hataları yapmamak için hatalardan ders çıkarmak lazım” ifadelerini kullandı.
“KİMSENİN 10 YIL GARANTİSİ YOK”
İşten çıkarmalara da değinen Başkan Abak, Kamu oyunda işten çıkarmalarla ilgili eleştiriler geldi. Göreve başladığımızda bir takım incelemelerde bulunduk. Tabi ki takımın kötü oluşu, bizim çalışmamızı etkiledi. Boluspor kulübünde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Kimse 10 yıllık sözleşme yapamaz, hiçbir kimse Boluspor kulübünün üzerinde olamaz. Koray Yılmazdemir 10 yıllık bir sözleşmesi vardı. Ben kendisi le Antalya'da bir görüşme yaptım. Biz burada olduğumuz süre içinde, sen burada çalışacaksın ama 10 yıllık sözleşme bizi ve yönetici arkadaşlarımızı sıkıntıya sokuyor. Sen istifa et ama biz seninle tekrar anlaşalım, 10 yıllık sözleşmeyi iptal et dedik. Antalya da görüştükten sonra, bir gelişme yaşanmadı. Zaten takımın durumu iyi olmayınca, hiçbir işe bakamadık . Lig bitince tekrar çağırdım. Kendisine düğün yapacaksın, işten çıkarmak istemiyorum . Bak kulübün yapılanması ile bazı kararlar alınacak. Bunların şu an içinde sende varsın dedim. Ama sen istifanı ver, yönetim kuruluna senin burada çalışacağınıda söyleyecem ve kabul görecek . Burada çalışmaya devam et dedim. Birka