Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, 2014 yılında yapılan çalışmalar ve 2015'deki projeleri hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Esentepe Etçi Yasin'de gerçekleşen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Gerede Belediye Başkan Mustafa Allar, Gerede'nin altın çağını hep birlikte yaşatmak istediğini belirtti. AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, Kadın Kolları Başkanı Mehtap Demirses Burku, Belediye Başkan Vekili İsmail Çetin ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Allar, toplantıda belediyecilik anlamında devam eden projelerin geleceğini ve vatandaşların beklentilerini anlattı. 9 ay gibi kısa bir sürede söz verdikleri bütün projeler için yoğun bir mesai sarf ettiklerini dile getiren Başkan Allar, Gerede için bütün çalışmaların köşe taşlarını oluşturduklarını belirtti. Allar, hayata geçirecekleri projelerle şehrin imajını değiştireceğini belirterek, Gerede'nin dışına değişik illere çalışmak için giden vatandaşlarımızı geri getirmek için Organize Sanayi Bölgemize fabrikalar getirdik 2015 yılında da inşaatı devam edecek ve getireceğiz, diyerek Kentsel Dönüşüm Projesi'nden Kent Ormanı (Gavacuğun düzü) projeleri ile Gerede'nin imajını değiştirecek çalışmalara imza atacağını belirtti. 2015 yılının sonlarında aynı şekilde toplantı yaptığımızda ise projelerin başladığını ve somut olarak ilerlemiş durumlarını size anlatmış olacağız” dedi.

Gerede'nin devam eden projeler ile vizyonunun da değişeceğinin altını çizen Başkan Allar, cazibe merkezi ve yaşanabilir bir İlçe haline geleceklerine dikkat çekti. Gerede'de yaşayan ve değişik illerde bürokrat olan hemşerilerimizle sürekli iletişim ve irtibat halinde olduklarını kaydeden Başkan Allar, Seçim döneminde vatandaşlarımızdan oy veren vermeyen herkes için hizmet üreteceğimizi söylemiştik. Vatandaşlarımızın arasından hiç kopmayacağımızı belirtmiştik. Şimdi ziyaretlerimizde İlçemiz ile ilgili beklentileri birlikte değerlendiriyoruz. Her zaman bizi arayabilirler. Telefonlarımız 7/24 açık. 2015 yılında da vatandaş odaklı çalışarak projelere hayat vereceğiz. Bunun yanında mahallerimizin asfalt, kilit taşı ve parke sorunlarını yeni yılda da devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeni yılda büyük projelerin son hızı ile ilerleyeceğini dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Allar, Yeni bir yıla güzel gelişmeler ile girmenin heyecanını yaşıyoruz. 2014 yılı bizler için dolu dolu geçti. Her anını İlçemizin güzelleşmesi için geçirdiğimiz yılın ardından 2015 yılında da daha büyük adımlar atacağız. Gerede'nin değişmesi adına büyük ölçekli imaj projelerimiz ile İlçemize 2015'te de büyük katkılar sağlayacağız. Bunlardan birisi Arasta Projesidir. Seçimin akabinde proje için hemen başladığımız çalışmalarda 4 yıllık bölümlerin inşaat yapımı konusunda Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'dan söz aldık. 2015 yılı Kentsel Dönüşüm Projesi açısından da milat bir yıl olacak. Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yeni binalar hızlı bir şekilde yapılacak ve vatandaşımız mağdur olmayacak. Hatta artısı olacak daire fiyatlarının değerleri artacak ve eski kötü görüntü yerini modern binalara bırakacak. Ayrıca belediyemize birçok araç kazandırdık kazandırmaya devam ediyoruz'' diye konuştu.

BİRÇOK PROJE DEVAM EDİYOR

Gerede'de değişim adına farklı alanlarda birçok projenin ara vermeden devam edeceğini hatırlatan Başkan Allar, Gerede'nin parmakla gösterilir bir şehir olması adına verdiğimiz sözler ile birlikte vatandaşlarımızla ortak akıl ile ortaya çıkan projeler sürmektedir. Yeni kongre ve kültür merkezi, yeni parklar, olimpik havuz, Esentepe peyzaj düzenlemesi, Gençlik Merkezi, spor merkezleri gibi projelerle de iyi yolda ilerliyoruz. İlçemizde gelişim ve değişim yeni yılda devam edeceği gibi görev süremiz dolmadan İlçemizi hak ettiği konuma getireceğiz” dedi.

2023, 2053 ve 2071 hedeflerinde ilerleyen Türkiye'miz başka ülkelerin ve milletlerin gıpta ile baktığı bir ülke haline geldiğine işaret eden Allar, ‘'Bu kapsamda İlçemizde bu hedeflerin 2015 yılında daha da ilerleyeceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Bizler yeni yıla her şeye rağmen umutlar ile girdik. Yeni yılda Ülkemizde ve İlçemizde yaşayan her ferdin yaşam standartlarının daha da gelişeceğine inancımız tamdır. Bunun yanında yeni yılın Gerede için güzellikler getirmesi için var gücümüz ile mücadele edeceğiz. Bitirdiğimiz ve başlayacak olan projeler 2015 yılında ilçemiz imajının değişmesinde başrol oynayacak, bu vesile ile yeni yılın hemşerilerimize, daha sonra Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim” şeklinde konuştu. Haber Merkezi