Tanju Özcan bir mesaj yayımlayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. AK Parti Hükümeti'nin basın ve basın çalışanlarına karşı ikiyüzlü bir politika izlediğini savunan Özcan, AKP iktidarı her konuda olduğu gibi, medya ve basın konusunda da ikiyüzlü politikalarını göstermektedir. AKP hükümeti iş başına geldiği ilk günlerde basına hak ve özgürlükler vaat etmiş, fakat yıllar geçtikçe baskı ve yasakları uygulamaya koymuştur” dedi.
Tanju Özcan açıklamasında şunları söyledi; Basın emekçilerinin sorunu bugün demokrasinin sorunudur. Halkın haber alma özgürlüğü için her türlü baskıya göğüs germeye çalışanların sorunu, demokrasiye, özgürlüğe ve çağdaşlığa inanan tüm insanların sorunudur.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir milletvekili olarak, partimizin ilkeleri arasında basın emekçilerinin hak ve özgürlükleri de vazgeçilmezlerimiz arasındadır.
Bugün siyasi iktidar basını etkisizleştirmek için olmadık yöntemler geliştirmektedir. Halkının ve mesleğinin onurunu ve geleceğini düşünen dürüst kalemler bin bir türlü girişimle devre dışı bırakılmak istenmektedir. Ya işsizliğe ve yoksulluğa itilmekte, ya komplolar kurularak cezaevlerinde izole edilmekte ya da yandaş” olmaya zorlanmaktadırlar.
AKP iktidarı her konuda olduğu gibi, medya ve basın konusunda da ikiyüzlü politikalarını göstermektedir. AKP hükümeti iş başına geldiği ilk günlerde basına hak ve özgürlükler vaat etmiş, fakat yıllar geçtikçe baskı ve yasakları uygulamaya koymuştur.
Bugün, çok sayıda gazeteci ve medya kuruluşu hakkında hapis veya para cezası talebiyle dava açılmış 2 binden fazla dava mahkemelerde görülmektedir. Gazeteciler hakkında açılmış 4 binden fazla soruşturma devam etmektedir.
Tüm bunların yanında gazeteciler ekonomik anlamda tam bir özgürlüğe de ulaşamamışlardır. Bu olumsuz tablonun en yakın zamanda değişmesi için sizlerin de şahit olduğu üzere var gücümüzle çalışıyoruz. AKP iktidarının bitmesi ile her alanda olduğu gibi medya ve basın dünyası da istenilen özgürlük ortamına kavuşması dileklerimle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, tüm basın emekçisi arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”