BBP İl Başkanı Alan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleşen hain saldırı sonucu şehit olan askerlerin ailesine başsağlığı diledi. Alan, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, HDP'lilerin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bolu İl Başkanı Mahmut, Alan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleşen hain saldırı sonucu şehit olan askerlerin ailesine başsağlığı diledi.

Alan, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, HDP'lilerin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi.

“Kendilerine Allah'tan rahmet ailelerine de baş sağlığı diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Alan, Bugün bu açıklamayı yaparken bu askerimizden şehitlerimizden ailelerinden utanmayanlar adına ben utanıyorum ve başım önde konuşmak istiyorum. Onlar hangi yüzle çıkıp bakıyorlar ben hala anlam veremedim. Milletin gözünün içine baka baka sadece kınamaktan öte gidemeyen bir devletimiz var maalesef. Bu kadar çaresiz bırakılmaz” dedi.

Vatan evlatlarının bir hiç uğruna kurban edildiğini iddia eden Alan,” Hala biz barışacağız kucaklaşacağız diye uğraşıyor. Ama gördüğünüz gibi netice hep aynı. Bunların siyasi uzantıları da çıkıp açıklama yapıyor. HDP misilleme diye açıklama yapıyor. Siz bizden 3 kişiyi öldürdünüz biz de sizden 3 kişiyi öldürdük gibisine. HDP'nin resmi sitesinden Demirtaş zaten devlet sınırsız bir şiddet örgütü diyebilecek kadar hadsiz, terbiyesiz açıklamalar yapıyor. Zaten bu adama burada nasıl siyaset yaptırıyorlar ben anlayamıyorum. Mantık bitti herşey bitti. Algılamak çok zor” diye konuştu.

Alan, bu tarz olayların başka ülkelerde aynı hoşgörü ile karşılanmadığına da dikkat çekerek, Başka bir ülkede bunları gösteremezler. Vatanın evlatlarını öldürecekler. Hoş görü gösterecekmişiz. Devlet en üst yetkilileri çıkacak Apo haklı diyecek. 17 yıl yatmış istekleri olacak diyecek. Bu şehit ailelerinin istekleri ne olacak? Onu sormak lazım. Askerimiz haykırıyor ama duyan yok. Çünkü yetkili merci bulamıyorlar” ifadesini kullandı.

“Askere yeterli yetki vermezsen böyle olur” ifadelerini kullanan Alan, şöyle konuştu: Askerin karşısına geçmiş soytarılar, kalleşçe saldırıyor. Bizimkiler cevap veremiyor neden? Cevap verdiği zaman senelerce mahkemelerde sürünüyor. Esasında açıklama yapmayı da saçma buluyorum. Çünkü hep alışılagelmiş bir durum söz konusu… Askerlerimiz şehit oluyor. Cenazelerde bizim hükümetin yetkilileri siyasiler en ön saflarda. Ama sadece cenazelerde en ön saflardalar. Başka hiçbir yerde göremiyoruz onları… Vekil maaşları söz konusu olduğunda bir günde bütün yasayı çıkartabilen çok değerli milletvekillerimiz, askerimiz polisimiz şehit olduğunda aylarca konuşuyorlar. Herhâlde kafaları sadece paraya çalışıyor. İşlerine geldi mi bütün işlemler yapılıyor. Ama vatan söz konusu olduğu zaman bir araya gelemiyoruz. Yazıklar olsun diyor başka söyleyecek bir şey bulamıyorum. Yazıklar olsun.”