Özel Fatma Hatun Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fahrettin Yılmaz, evinin bahçesindeki meyve ağaçlarından tülleme yöntemiyle ilaçlama ve gübreleme yapmadan doğal meyve yetiştirdi.

Dumantepe Villalarındaki evinin bahçesine sera kuran Dr. Fahrettin Yılmaz çeşitli meyveler yetiştirmeye başladı. Bahçesine elma, kiraz, armut ve erik ağacı diken Fahrettin Yılmaz, geçtiğimiz yıl ağaçlardaki meyvelerden yüzde 90 oranında verim alamadı. İlaç ve gübreleme yapmadan doğal olarak meyve yetiştirmeye karar veren Dr. Fahrettin Yılmaz, bir tül fabrikasından 400 metrekare artan parçaları alarak, tülleri diktikten sonra ağaçların üzerini kapladı.

Ağaçların tülle kaplanması nedeniyle yağmur, dolu ve sineklerin yumurta bırakarak meyvelere zarar vermesinin önüne geçen Fahrettin Yılmaz, ilaçlama ve gübreleme yapmadan doğal elma yetiştirdi. Elmalarda hiçbir şekil bozukluğunun ve kurtlanmanın olmaması ise dikkat çekti.

Yetiştirdiği meyvelerde hiçbir ilaçlama ve gübreleme olmadığını ifade eden Fahrettin Yılmaz, Geçtiğimiz yıl ağaçlardaki meyvelerin yüzde 90'ı yağmur, dolu ve kurtlanma sebebiyle şekil bozukluğu göstererek döküldü. Ağaçlardan verim alamayınca emeklerim de ziyan oldu. Bir çok üretici ile konuşarak bilgi topladım. Üreticiler, Doktor bey ilaç yapmadan olmaz” dediler. Bende İlaçlı meyve pazarda mevcut. Benim amacım organik meyve yemek” dedim. Daha sonra meyvenin nasıl ve neden kurtlandığını araştırdım. Bazıları sinekler, bazıları da topraktaki böcekler vasıtasıyla kurtlanıyor. Bende gerek hava gerekse topraktan gelebilecek zararlılar için ağaçların her tarafını tülle kapattım. En alt kısmındaki tülü de ağaca doladım. Dolu yağdı ama meyvelere zarar vermedi” dedi.

Elmaların büyüme sezonunda 10 ile 15 kez arasında ilaçlandığını belirten Fahrettin Yılmaz, Elmalar büyüme sezonunda 10-15 arası değişik amaçlarla ilaçlanıyor. Ayrıca ilaçlama insan vücudunda nesli tüketmeye yol açan germisid etkiye yol açıyor. Şu anda yetiştirdiğim elmalarda ne ilaç ne de gübre var. Tamamen doğal. Sadece ağaçları tülle kaplayarak yüzde yüz verim aldım. Elmalarda da şekil bozukluğu olmadı. Elma üreticilerimizde tülleme yöntemi ile verimli ve ilaçsız meyve üretebilirler” diye konuştu.