Vilayet Meydanı'nda İl Özel İdareye ait binaya asılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Dik dur eğilme, Bolu hep seninle' yazılı pankart kaldırılacak. Cumhuriyet Savcılığı'nın incelemesinin ardından pankartların kaldırılması için Bolu Belediyesine talimat verildiği ve kaldırılan pankartların İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilmesi istendi.
AK Parti teşkilatları tarafından Vilayt Meydanı'nda bulunan İl Özel İdareye ait binaya asılan ve üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin bulunduğu pankarta, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan tarafından seçim yasaklarına girdiği için tepki gösterilmişti.
Yapılan yazılı şikayet üzerine inceleme başlatan Cumhuriyet Savcılığı, pankartın seçim yasaklarını ihlal ettiğini belirterek, kaldırılması ve kaldırılan pankartın İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilmesi için Bolu Belediyesine yazı yazıldı.
Cmhuriyet Savcılığı tarafından yapılan inceleme sonrası yapılan bilgilendirmede; İlgi (a,b,c) yazılar gereği, ilimiz merkez Tabaklar Mahallesi Selim Gündoğan Caddesi No:12 sayılı eski Kardelen sineması binasının batı cephesinde ve Tabaklar Mahallesi İzzet Baysal Caddesi No:14 sayılı binanın caddeye bakan kuzey cephesinde Adalet ve Kalkınma Partisi amblemleri bulunan siyasi içerikli afişlerle ilgili gerekli tespitler yapılmış, Bolu Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanununa Muhalefet suçundan 08 Ocak 2014 tarihinde yasal işlem başlatılmış, afişlerin indirilerek Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslimi için Bolu Belediye Başkanlığına yazı yazılmıştır. Konu ile ilgili işlemler devam etmekte olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir” ifadelerine yer verildi.