Ak Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda belediye başkanlarına seslenen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hizmet Hareketini işaret ederek, Onlara verilmiş ne kadar yer varsa, ne kadar bina varsa bunların hepsini hukuk içerisinde, demokrasi içerisinde tek tek geri almalısınız” diyerek sert bir uyarıda bulunmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen uyarıdan bir hafta önce Bolu Belediyesi, Hizmet Hareketi'ne yakın olduğu bilinen ‘Özel Bolu Fatih Yumurcak Dünyası Anaokulu'na resmi tebligat göndererek, Bolu Belediyesi'ne ait binayı en kısa sürede boşaltmasını istedi.

Bolu Belediyesi, Hizmet Hareketi'ne karşı hamlelerine başladı. 17 Aralık Operasyonu sonrası köprülerin atıldığı AKP ile Hizmet Hareketi arasında ki çekişme durmak bilmiyor.

BAŞBAKAN, BELEDİYE BAŞKANLARINA TALİMAT VERDİ

AK Partili belediye başkanlarının katılımıyla Rixos Otel'de "Ak Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" düzenlenmişti. Düzenlenen toplantıya 48 il, 563 ilçe ile 213'ü belde olmak üzere 824 belediye başkanı katılmıştı.

Burada belediye başkanlarına seslenen Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Benimle ilgili şu anda 245 dava açtılar. Şimdi ne olacak? Duracak mıyız? Yola çıkarken söyledik. 'Biz kefeni giyerek bu yola çıktık.' 245 değil, 2 bin 450 tane de açsalar yine bu yolda devam edeceğiz. Ben belediye başkanlarımdan artık bunu istiyorum. Onlara verilmiş ne kadar yer varsa, ne kadar bina varsa bunların hepsini hukuk içerisinde, demokrasi içerisinde tek tek geri almalısınız. Tek tek. Bu benim için ne denli bir sorumluluksa sizler için de aynı denli sorumluluktur. Bize afra tafra yapan, partimizde milletvekili seçilen veya belediye başkanı seçilen, ondan sonra partimizden istifa etmek suretiyle ayrılanlara karşı da herhangi bir iş takiplerinde, şunda bunda arkadaşlar gereken tavrı kendilerine koymalısınız. Bunlar sizi