Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun için özel bir görevlendirmede bulunarak, geçmişte Bakanlığını yaptığı Dışişleri Bakanlığı ile ilişkili olarak çalışacak Komisyona Ercoşkun'u seçti. Başbakan Davutoğlu, aynı Komisyonun başkanlığını ise İstanbul Milletvekili Geredeli Ahmet Berat Conkar'a emanet etti.

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bülent Velioğlu başkanlığındaki Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı ziyarette, gazetecilerle buluştu. Başkent'te kendisiyle ilgili yaşanan flaş bir gelişmenin ayrıntılarını ilk kez bu ziyarette paylaşan Ercoşkun, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Dışişleri Komisyonu Üyeliği'ne seçildiğini açıkladı. Geçmişte Dışişleri Bakanlığı yapan Başbakan Davutoğlu'nun komisyon üyelikleri ile bizzat ilgilendiğini ifade eden Ercoşkun, Duydukları güvenle bizleri bu göreve getiren Sayın Başbakanımıza ve Ak Parti Grup Başkanvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KOMİSYON BAŞKANLIĞI GEREDELİ MİLLETVEKİLİNE EMANET

Ercoşkun, yaptığı açıklamalarında ayrıca, Dışişleri Komisyonu Başkanlığı'na da yine Bolulu bir milletvekilinin seçildiğini söyledi. Geçtiğimiz hafta kendisinin de katıldığı ilk toplantıda komisyon başkanlığı seçiminin yapıldığını ifade eden Ercoşkun, bu göreve Ak Parti İstanbul Milletvekillerinden Geredeli Ahmet Berat Conkar'ın seçildiğini bildirdi.

“BAŞKENT'TEKİ DİĞER GÖREVLERİMDE BİR EKSİKLİK OLMADAN YENİ GÖREVLERDE BULUNACAĞIM”

Ercoşkun Başkent'te kendisi ve Conkar için yapılan son görevlendirmelerin ayrıntıları hakkında şunları söyledi: Kabine değişikliğinden sonra bazı komisyonlarda eksilmeler yaşandı. Mesela Dışişleri Komisyonu Başkanı Okan Bozkır Avrupa Birliği Bakanı oldu. Dolayısıyla Dışişleri Komisyonu'na yeni bir üye seçilmesi gerekiyordu. Tabi Dışişleri Komisyonu Meclis'in en çok talep edilen komisyonu. Hem Sayın Başbakan'ın ilişkili olduğu bir bakanlık. Zaten Başbakan olmadan önce de Sayın Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı idi. Herkesin girebilmek için ciddi gayret ettiği bir komisyon. Bu komisyona herkesin tahmin ettiği gibi Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun olarak seçilmiş bulunuyorum. Mevcut komisyon görevlerimden herhangi birisi eksilmeden bu görevde de bulunacağım. Yani Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Sözcülüğüm de devam ediyor.

Avrupa Birliği tarafındaki başkanlık devam ediyor. Grup yönetim kurulu üyeliğim devam ediyor. Genel merkezdeki teşkilat görevimde devam ediyor. Bunlara ilave olarak Dışişleri Komisyonu'nda görevlendirildim. Dışişleri Komisyonu'nu Üyesi olarak ilk toplantıma da katıldım. İlk toplantıda Bolu açısından önemli bir gelişme de yaşandı. Geredeli hemşerimiz olan İstanbul Milletvekili Ahmet berat Conkar'da Dışişleri Komisyonu Katip Üyesi idi, Sayın Conkar toplantıda komisyon başkanı olarak seçildi. Bolulu bir hemşerimizin komisyon başkanlığına seçilmesi de bizim için bir iftihar vesilesi. Onu da söylemek lazım. Avrupa Birliği Komite Başkanlığı'nda yaptığımız aktif çalışmalar komisyona seçilmemizde önemli bir etken oldu. Önümüzdeki hafta bu kapsamda İtalya'da bir toplantıya katılacağım.”

ERCOŞKUN, BOLU'YA YETERİNCE ZAMAN AYIRABİLECEK Mİ?

Açıklamalarının devamında, Gazeteci Mehmet Ali Atalay'ın, Başkent'teki mesainizin daha da yoğunlaşması sonrası oluşabilecek, Bolu'ya az vakit ayıracağınız yönündeki endişeleri nasıl yorumlarsınız?” şeklindeki soruya Ercoşkun yanıt verdi. Ercoşkun, soru karşısında, Meclis'ten arta kalan tüm zamanlarımızı Bolu'da geçiriyoruz. Yakın olmanın bir avantajı var. İstanbul'da Mecidiyeköy'den Kadıköy'e gidinceye kadar, biz Ankara'dan Bolu'ya gelmiş oluyoruz. Bu çok ciddi bir avantaj. Bu manada Bolu'da bugüne dek bir eksiklik hissettirmedik. Bolu'yla ilgili mesailerimiz aktif bir şekilde devam ediyor. Bundan sonrada bir aksaklık olmaz” ifadelerini kullandı.